újra vízben

2021.05.10. 20:57

Nézők nélkül ugyan, de elrajtolt hétfőn az Eb

Magyar érmekben mindenképp, de akár debreceni dobogósokban is bízhatunk.

20190918 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló A Kiváló sportolói díjak átadását rendezte meg a Debreceni Egyetem a Nagyerdei Stadionban. képen: Becsky András, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola Ügyvezető Igazgatója

Fotó: Napló-archív

Elkezdődött hétfőn a vizes Eb Budapesten a Duna Arénában és a Lupa tónál. Az igazán nagy érdeklődésre minden bizonnyal az úszó számoknál kerül majd sor, bár nézők nem mehetnek be a kontinensviadal helyszíneire.

– Amikor azt a döntést meg kellett hoznunk, hogy teljesen zárt kapuk mögött tartjuk meg az idei vizes Eb-t, akkor a koronavírus harmadik hulláma még javában zajlott – kezdte gondolatait a Hajdú-bihari Naplónak Becsky András, a Magyar Úszó Szövetség általános alelnöke. A debreceni szakember azt is elmondta, hogy szerinte a tévé képernyői előtt így is az egész ország a magyar úszókért fog szorítani, hiszen rengetegen szeretik hazánkban az úszósportot. Az Európai Úszó Szövetség 52 tagállamából 51 jelezte részvételi szándékát az Európa-bajnokságon, ez pedig több mint ezer versenyzőt jelent, a magyarok 56 sportolóval képviseltetik magukat a megmérettetésen, melyből hárman a Debreceni Sportcentrumot erősítik.

– Senánszky Petrától és Holoda Pétertől akár éremben is reménykedem, sőt az olimpiai kvótáért is szoríthatunk az ő esetükben. Gál Kincső még fiatal, nagy jövő áll előtte, az pedig csak a hasznára lehet, ha minél több felnőttversenyen megmutathatja, hogy mire képes, nála a tisztes helytállás, a tisztes szereplés a cél ezúttal – mondta el Becsky András. Az általános elnök még hozzátette, hogy a debreceni úszószakosztállyal egyetemben abban bíznak, hogy mindhárom sportolójuk meg tudja úszni az egyéni legjobbját.

– Ha kicsit továbbmegyek, s nem Debrecenre, hanem a magyarok egészére gondolok, szerintem joggal várhatunk szép eredményeket akár Hosszú Katinkától, akár Milák Kristóftól, utóbbinál bízom egy címvédésben – mondta el Becsky András. Egyébiránt Milák hét, Hosszú három számban indul el a hazai rendezésű Eb-n. Az Eb-k történetének legeredményesebb úszója, Cseh László csak 200 vegyesre nevezett, de a 35 éves úszó a tizedik Európa-bajnokságára készül, amivel nehezen megdönthető csúcsot állít fel, amikor elrajtol majd számának az előfutamában.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában