futsal

2021.05.07. 09:00

MVFC: nincs már lehetőségünk több botlásra

Gál István örül a nézők visszatérésének, és annak is, hogy túl van a sérülésén.

20200912 Berettyóújfalu fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló MVFC BERETTYÓÚJFALU - DEAC NBI férfi futsall mérkőzés. képen: GÁL ISTVÁN #11 ALVES DOS SANTOS THIAGO #20

Fotó: Napló-archív

Hosszú idő után végre ismét saját közönsége előtt játszhat az MVFC Berettyóújfalu együttese. A hajdúságiak hétfőn megyei rangadón 4–3-ra győztek a DEAC otthonában, de sok idejük nem volt örülni az utolsó pillanatban kivívott sikernek, hiszen itt az újabb mérkőzés: pénteken a Veszprém látogat a Pálfy István Rendezvénycsarnokba.

Rájuk erőltetni az akaratukat

Az egyetemisták ellen még nem tudott, de a pénteki meccsen már valószínűleg pályára léphet Gál István, akit egy részleges szakadás a jobb combjában kényszerített öthetes kihagyásra. A Hajdú-bihari Napló a rutinos játékost kérdezte az esélyekről.

– Hosszú volt ez az időszak, de remélem most már végleg magam mögött hagytam a sérülésem – válaszolta az állapotát firtató kérdésre Gál. – Reménykedtem benne, hogy a véghajrában segítségére tudok lenni a csapatnak, ha pályára lépek mindent megteszek a minél sikeresebb szereplésért. A Veszprém remek együttes tele jó játékossal, akik bármikor, bárkinek fejfájást tudnak okozni. Abban bízom, hogy rájuk tudjuk erőltetni az akaratunkat, mert akkor nem lesz semmi probléma. Mivel pályaelőnyről akarjuk kezdeni a bajnoki döntőt, már nincs lehetőség további botlásra – szögezte le a futsalos, aki kiemelte, mennyire örülnek annak, hogy visszatérhetnek a drukkerek a lelátóra, hiszen a buzdításuk plusz motivációt és sok erőt adhat a csapatnak.

Felnőtteknek oltási igazolással

Az MVFC Berettyóújfalu–Veszprém mérkőzés pénteken 18:30-tól kezdődik a felső ház kilencedik fordulójában, a találkozót a klub hivatalos YouTube csatornája is közvetíti. Az összecsapásra érvényesek a vonatkozó egészségügyi előírások, azaz a belépéshez kötelező a védettségi igazolvány felmutatása a bejáratnál, melyet kizárólag arcképes, hatósági okirat felmutatása mellett fogadnak el. A 18 év alatti személyek érvényes oltási igazolással rendelkező felnőtt kísérővel látogathatnak ki a bajnokira.

MSZ

Az MVFC programja

Férfi futsal NB I. felső ház

9. forduló

Május 7., 18:30

MVFC Berettyóújfalu–Veszprém

10. forduló

Május 17., 18:30

Haladás–MVFC Berettyóújfalu

Magyar Kupa

Elődöntő

Május 22., 13 óra

Újpest–MVFC Berettyóújfalu

Döntő

Május 23., 17:15

A férfi futsal NB I. felső házának állása

1. Haladás 7 6 0 1 22–11 24 pont (Alapszakaszból hozott pont: 6)

2. MVFC Berettyóújfalu 6 5 1 0 19–7 20 p (Alapszakaszból hozott pont: 4)

3. DEAC 7 2 1 4 20–25 7 p (Alapszakaszból hozott pont: 0)

4. Veszprém 6 1 1 4 15–23 6 p (Alapszakaszból hozott pont: 2)

5. Kecskemét 6 0 1 5 14–24 2 p (Alapszakaszból hozott pont: 1)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában