futsal

2021.05.28. 20:28

Most semmi sem jött össze a DEAC-nak, de messze még a vége

Nagy arányú, 6–1-es vereségbe szaladt bele a DEAC Veszprémben, a bronzcsata első felvonásán.

20210222 Veszprém Balaton Bútor FC Veszprém - DEAC férfi felnőtt futsal NB I. Felső-ház 1. forduló terem labdarúgó mérkőzés a Március 15. Sportcsarnokban A képen: BOROMISZA DÁNIEL (15) SÁNTA JÁNOS ATTILA (3) Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei Napló

Fotó: MW-archív

A DEAC futsalosai Veszprémben léptek pályára péntek este a férfi NB I. harmadik helyéért folytatott, három győzelemig tartó párharcának első mérkőzésén. A két együttes már négyszer találkozott eddig ebben a szezonban, az alapszakaszban mind a kétszer a dunántúli gárda nyert, a rájátszásban viszont egy döntetlen mellett egy debreceni győzelem született.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, többnyire a veszprémiek támadtak, de nem igazán találták az utat a vendégek kapujáig. A 6. percben aztán góllá érett a fölény, Komáromi egész pályás indítása megtalálta Toni Monterót, aki kapásból kilőtte a jobb felső sarkot. Ezzel vezetést szereztek a hazaiak. 1–0. Megzavarta a bekapott gól a DEAC játékosait, hatalmas helyzeteket alakított ki a Veszprém, és hiába Krajcsi óriási bravúrjai, de az egyik kipattanó Komáromi elé került, aki egyből a hálóba lőtt. 2–0. Ezt követően Elek Gergő azonnal időt kért, igyekezett rendet tenni az egyetemista fejekben. Krajcsit továbbra is alaposan tornáztatták a hazaiak, a 9. percben egy ilyen védést követően aludt el a debreceni védelem egy sarokrúgásnál, Rutai középre lőtt labdáját Tatai nagyon közelről küzdötte a kapuba. 3–0. A játékrész második felében visszább vett a lendületéből a bakonyi együttes, többet volt a DEAC-nál a labda. Próbára is tették néhányszor Spandlert a vendégek, de a veszprémi kapus eszén nem tudtak túl járni, így maradt a három gólos hazai előny a szünetre.

A pihenőt követően nem sokat kellett várni az újabb hazai találatra, Tatai kiugratásából Boromisza mehetett ziccerben a vendég kapura és be is varrta a léc alá a labdát a 22. percben. A DEAC lelkesedésére nem lehetett panasz, Thiago a veszprémi térfél szinte minden pontjáról tüzelt, de egy elszánt védő, vagy Spandler mindig a labda útját állta. Tóth előtt is több lehetőség akadt, de először néhány méterről mellé gurított, majd ismét veszprémi kapus hárított. A debreceni gárda magasan letámadott, így a mögöttük nyíló területen vezettek több szép támadást a bakonyiak, amiből először Rutai, majd Tatai voltak eredményesek. 6–0. Az utolsó percben még Sánta révén szépítettek Elek Gergő fiai, így alakult ki a 6–1-es végeredmény.

A DEAC-nak szinte semmi sem jött össze, viszont még ilyen arányban is megérdemelten nyert a Veszprém. A párharcban azonban még nem dőlt el semmi, hétfőn este jön a folytatás Debrecenben.

Bakos Attila

Férfi Futsal NB I. Bronzmérkőzés, 1. forduló

Balaton Bútor FC Veszprém–Debreceni EAC 6–1 (3–0)

Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok

Veszprém: Spandler – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik. Cserék: Palvek, Pál P., Komáromi, Toni Montero, Bognár, Ábrahám, Fellembek, Sásdi, Bencsik. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

DEAC: Krajcsi – Szentes-Bíró, Szabó L., Thiago, Rácz Zs. Cserék: Dobi, Sánta, Faragó, Tóth A., Siska, Kántor, Szabó J. Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők: Toni (6.), Komáromi (7.), Tatai (9.), Boromisza (22.), Rutai (37.), Tatai (38.), illetve Sánta (40.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában