fotókkal, videókkal

2021.05.02. 16:29

Három pontot ért a nagyerdei gólzápor: fordított és győzött a Loki

Ráijesztett a DVSC a kilátogató 2 ezer nézőre, de aztán csak belelendültek Dzsudzsákék – hátul is, 4–2 a vége.

DVSC-Csákvár NBII. 36. forduló

Fotó: Kovács Péter

Egyetemista korában sok fiatal felejteni indul el a Péterfia utcán, egy időben az volt a neve a hosszú sétánynak, hogy a „Bölcsészek búfelejtője”, én most egészen más célokkal indultam el vasárnap délben sarokról sarokra. Kíváncsi voltam, hogy mennyire ég a futball-láz Debrecenben. Üres teraszt nem láttam, minden pirosba és fehérbe borult, közeledve a Nagyerdei Stadionhoz a következő mondatokra lettem figyelmes: „Itt van újra Lulu bácsi. Friss és ropogós a pirított mag.” Ezeket látva boldogság fogott el, a régi jó dolgokból mégiscsak maradt valami, valaki(k). Hatalmas tapsvihar a stadionban, hát igen, a pazar gyepszőnyegre kifutottak Dzsudzsákék. Csak a B közép hiányzott, de ők nagyon.

Fordulatos első félidő

Kosickyvel a kapuban, és remek játékkal kezdett a Loki. Dzsudzsák és Bódi percről percre bombázta Markek kapuját, olyannyira, hogy utóbbi a 7. percben be is talált, csak éppen lesen volt. Nem sokkal később már Madarász talppal szerzett vezetést a vendégeknek. Ezt követően még egy fokozattal feljebb kapcsolt a Loki, két perc kellett a hazaiaknak, hogy megfordítsák a találkozót. A 24. percben Dzsudzsák lőtt bombagólt a jobb alsóba jobbal 20 méterről, majd Bódi értékesítette a Bárány lökése miatt jogosan megítélt büntetőt. A szünetre megérdemelt vezetéssel vonulhatott le Toldi Gábor legénysége, bár helyzetek vendégoldalon is voltak.

A vége azért csak szép lett

Míg a szünetben a szurkolók azon tanakodtak, hogy elég lesz-e az egygólos fór, Bárány a második félidő második percében már növelte is a hazai előnyt. Ferenczi beadásából szerzett gólt a debreceni támadó becsúszva. Megnyugodni abszolút nem lehetett, hiszen ha nem is nagy nyomás alatt, de valamilyen szintű védekezési kényszerben tartotta egyszer-egyszer a Csákvár a Debrecent. A vendégek támadókedvének meg is lett az eredménye, balról érkezett egy beadás, melyet Kosicky épp Ganbayar elé tolt ki, aki gondolkodás nélkül lőtt, gól – ismét egygólosra csökkent a DVSC előnye. Végül azonban okos passzokkal, labdatartással jól lopta a játékot a Loki. A végeredményt a 93. percben Szécsi Márk állította be egy okos góllal, melyet pazar cselsorozat után ért el.

Simább is lehetett volna, sőt sokan arra is számítottak, a lényeg, hogy újabb fontos három pont zsebben.

Palánki István

A tények

Labdarúgó NB II., 36. forduló

Debreceni VSC–Aqvital FC Csákvár 4–2 (2–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2000 néző. Vezette: Hanyecz (Berényi, Kis).

Debrecen: Kosicky – Bévárdi (Kusnyír, 66.), Pávkovics, Korhut, Ferenczi – Pintér (Baráth, 58.), Varga (Haris, 76.), Dzsudzsák, Bódi – Bárány (Sós, 66.), Szécsi. Vezetőedző: Toldi Gábor.

Csákvár: Markek – Murka (Major, 58.), Posztobányi (Vörös, 78.), Albert, Tányéros, László (Ganbayar, 70.) – Kocsis, Mészáros (Baracskai, 58.), Madarász – Daru (Csató, 78.), Mim. Vezetőedző: Visinka Ede.

Gól: 0–1 Madarász (7.), 1–1 Dzsudzsák (24.), 2–1 Bódi (26., 11-esből), 3–1 Bárány (47.), 3–2 Ganbayar (72.), 4–2 Szécsi (93.).

Sárga lap: Bárány, Korhut, Pávkovics, illetve Albert, Tányéros, Madarász.

Mesterszemmel

Toldi Gábor: Nem kezdődött jól a mérkőzés számunkra,de a csapat erejét mutatja,hogy rövid időn belül fordítottunk az eredményen. Sajnálom, hogy a 3-1-es vezetésnél nem sikerült azt a minőségi játékot játszanunk, ami a Lokira jellemző, tehát tartani a labdát. 3-2-nél a Csákvár okozott meleg pillanatokat, a végén azonban Szécsi szép góljával sikerült 4-2-re nyernünk. Összességében nem lehetünk szomorúak, a célunkat elértük, 4-2-re nyertünk. Örülünk, hogy visszatértek a nézők a lelátóra, és bízunk benne, hogy a következő találkozóm még többen lesznek.

Visinka Ede: Nagyon fontos volt, hogy megrángattuk az oroszlán bajszát. Büszke vagyok a csapatomra, hogy vezetést szerzett. Aztán jött az egyenlítő gól, a tizenegyes, ezzel 2-1 félidőben. A hitünket, motivációnkat, szervezettségünket nem veszítettük el. 3-2-nél visszajöttünk a mérkőzésbe, voltak lehetőségeink, eljutottunk lövésig, nagyszerűen védett a Debrecen kapusa. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, ebben a gyönyörű stadionban nézők előtt nem vallottunk szégyent. Megérdemelt győzelmet aratott a Debrecen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában