futsal

2021.05.02. 15:12

Bejött a DEAC-kapus babonája, kifogta az ellenfél büntetőjét

Tóth Renáta úgy véli, a Debreceni Egyetem csapata a szurkolók támogatásából is rengeteg erőt merített.

Fotó: Derencsényi István / deac.hu

A DEAC női futsalosai heroikus küzdelemben fektették két vállra a Tolnát szombaton a DESOK-ban, ezzel 2-1-re vezetnek a döntőben, amely az egyik fél harmadik sikeréig tart. A két csapat sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem bírt egymással, így jöhetett az „orosz rulett”. Az idegek csatájában Tóth Renáta is hőssé vált, hiszen a harmadik sorozatban kibabrált Horváth Hannával – mutat rá a klubhonlap cikke. A DEAC-kapus egyébként a 45. percben nem hárította az ellenfél kisbüntetőjét, ami elmondása szerint eléggé felhúzta.

„Eddigi pályafutásom során tízméteresből nagyon ritkán kaptam gólt, így bosszantott, hogy ezen a meccsen nem tudtam védeni Szalkai Kitti lövését. A büntetőpárbajra próbáltam emiatt is felspannolni magam. 2-1-ről egyenlítettünk húsz másodperccel a vége előtt, ebből egyértelműen mi profitálhattunk a hatosoknál. A kapufát mindig meg szoktam ütögetni, az első lövésnél be is jött ez a babona, hiszen a segítségemre sietett. A büntetőknél próbáltam a mozgásommal is kicsit megzavarni a tolnaiakat. Örültem, hogy a szurkolók végre visszatérhettek a lelátókra. Nagyszerű hangulatot teremtettek, ami mindenkinek rengeteget jelentett. Sok idő nincs az ünneplésre, ugyanis jövő szombaton a Budaörssel találkozunk a Magyar Kupa elődöntőjében. A csajokkal azt beszéltük, hogy jó lenne, ha sikerrel hangolnánk arra az ütközetre, szerencsére ez összejött” – nyilatkozta a „büntetőölő” kapuvédő.

A finálé negyedik felvonását a Tolna otthonában rendezik meg május 16-án, 17 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában