kézilabda

2021.05.15. 08:00

A kupadöntő reményében utaznak Veszprémbe a lányok

Petrus Mirtill szerint nehéz a Kisvárda ellen kézilabdázni.

Fotó: Kovács Péter

Az idény eddigi legfontosabb hétvégéje előtt áll a DVSC Schaeffler együttese, ugyanis a piros-fehérek szombaton 14:15-től a Kisvárdával vívják a Magyar Kupa egyik elődöntőjét, és ha ott győznek, vasárnap a kupagyőzelemért szállhatnak harcba.

A Loki jó előjelekkel várhatja a várdaiak elleni összecsapást, hiszen a piros-fehérek Székesfehérváron 33–20-ra győzve magabiztosan szerezték meg a két bajnoki pontot az Alba ellen. Petrus Mirtill három gólig jutott azon a meccsen, a Hajdú-bihari Napló a fiatal balszélsőt kérdezte a várakozásairól.

– Nagyon összeállt a védekezésünk a Fehérvár ellen, az első perctől koncentráltan kézilabdáztunk, s ennek köszönhetően felszabadultak voltunk a pályán – kezdte a 20 esztendős játékos.

„Bízunk benne, hogy ez a forma kitart a Magyar Kupa négyes döntőjéig. Nekem különösen izgalmas ez a hétvége, négy évvel ezelőtt még csak serdülőként szurkoltam a csapatnak a kecskeméti Final Four idején.”

– A Veszprém Arénában már játszottam gyerekként egy Cell Kupán, akkor bejutottunk a döntőbe, ezzel most is kiegyeznék – ismerte el a Loki saját nevelésű játékosa, aki szerint szombaton egy ki-ki összecsapás vár rájuk.

– Nehéz a Kisvárda ellen kézilabdázni, mindig kiélezett meccseket játszunk velük – hívta fel a figyelmet. – Nem tudom elképzelni, hogy ne mi jussunk tovább, addig fogunk menni, amíg nem nyerjük meg valahogy a meccset. Furcsa szezon vége felé járunk, végre lehetnek drukkerek a lelátókon. Fehérváron is nagyon sokat segített, hogy szurkoltak nekünk és Veszprémben is nagy szükségünk lesz a támogatásra – mondta el Petrus Mirtill.

A Veszprémben megrendezett Magyar Kupa Final Four másik elődöntőjében a Győr és a Ferencváros feszül egymásnak ugyancsak szombaton 16 óra 45 perctől. A két párharc győztese a vasárnapi fináléban csap össze 18:15-től míg a vesztesek a 15:45-től kezdődő bronzmérkőzésen vigasztalódhatnak majd. Azok a szurkolók sem maradnak le az eseményekről akik nem tudnak ott lenni a Veszprém Arénában, ugyanis az M4 Sport+ mind a négy mérkőzést képernyőre tűzi.

MSZ

A Magyar Kupa Final Four programja

Elődöntők, szombat

14:15 DVSC Schaeffler-Kisvárda Master Good SE (tv: M4 Sport+)

16:45 FTC-Rail Cargo Hungaria-Győri Audi ETO KC (tv: M4 Sport+)

Vasárnap

15:45 bronzmérkőzés (Tv: M4 Sport+)

18:15 döntő (Tv: M4 Sport+)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában