DEAC

2021.04.09. 08:00

Revansot akarnak venni a kupafináléra készülő kosarasok

Tóth Ádám szerint a bajnoki meccsekhez képest teljesen más összecsapás lesz a mostani.

Budapest 20210407 kosárlabda Magyar Kupa MK DEAC Naturtex-SZTE-Szedeák foto Földi Imre Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Alig ért véget a Szeged elleni hétpontos, 87–80-as DEAC-sikert aratott negyeddöntő, máris következik a Körmend elleni csata, melynek tétje a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa vasárnapi fináléjába jutás. A vasiak ugyancsak szerdán 86–80-ra múlták felül a paksiakat, tehát regeneráció szempontjából egyik csapat sincs előnyben. A bajnokságban már kétszer összecsapott a DEAC a körmendiekkel, mindkétszer többszöri hosszabbítás után szűken a dunántúliak győztek. A hajdúságiak szerdán tíz pontig jutó centere, Tóth Ádám amondó, felesleges a korábbi találkozókból kiindulni, mert azóta változtak az erőviszonyok.

– Szerencsére nem volt annyira fizikális a szegediek elleni találkozó, így nem vett ki sokat belőlünk – válaszolta a Hajdú-bihari Napló megkeresésére a hórihorgas játékos. – A kezdő ötösünk rendben van, Kovács Adrián vezetőedző jól elosztotta perceket. Senki nem játszott 30 perc körül, frissek vagyunk, és készen állunk a Körmend elleni párharcra. A vasiaktól a bajnokságban mindkétszer hosszabbítás után kaptunk ki, már csak emiatt is vissza akarunk vágni. Egyik összecsapáskor sem voltunk teljes kerettel, azóta összeálltunk, így teljesen más mérkőzés lesz a mostani az alapszakaszbeliekhez képest. Szerintem jobb a keretünk, és hosszabb a padunk is. Palánk alatt jóval erősebbek vagyunk náluk, egy kimondott centerük van, Travis Taylor, de ő is inkább atletikus, nem klasszikus alkatú belső posztos játékos. A győzelem kulcsa a palánk alatti dominancia és a körmendi triplák megakadályozása lehet, mert kintről rengeteg pontot szereznek, a külső dobóik életveszélyesek tudnak lenni, különösen Ferencz Csaba. Várjuk már a meccset, ahogy említettem, revansot szeretnénk venni rajtuk – mondta el Tóth.

A DEAC – Egis Körmend mérkőzés pénteken 17.45-kor kezdődik, az M4 Sport televízió élőben közvetíti. Ha azt a találkozót is sikeresen veszik Polyák Lászlóék, akkor vasárnap a Szolnok-Falco győztesével döntőznek, amennyiben kikapnak a vasiaktól, úgy az előbbi párharc vesztesével játszanak a bronzmeccsen.

MSZ

A Zsíros Tibor K&H Magyar Kupa 2020-21-es kiírásának programja

Szerda

  • Alba Fehérvár–Szolnoki Olajbányász 66-67
  • Falco Vulcano-Energia KC Szombathely–PVSK-Veolia 96-69
  • DEAC–Naturtex-Szte Szedeák 87-80
  • Atomerőmű SE–Egis Körmend 86-80
  • Péntek

  • 15:00: Szolnoki Olajbányász-Falco Vulcano-Energia KC Szombathely (tv: M4 Sport)
  • 17:45: DEAC-Egis Körmend (tv: M4 Sport)
  • Vasárnap

  • 16:30: bronzmérkőzés
  • 19:30: döntő (tv: M4 Sport)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában