Menhelyen segítettek

2021.04.13. 10:03

Nemes ügy mellé álltak a DEAC futballistái

Jótékonysági gyűjtést szerveztek a Kutyaház Állatotthonnak.

Sebestyén Dórának Takács Tamás (balról), Pöszmet Tibor és Kocsis Gergő adta át a DEAC adományát | Fotó: DEAC

A becslések szerint Magyarországon jelenleg 300 ezer kóbor kutya él, tizedük menhelyeken várja gazdáját. Az örökbefogadás fontosságáról nem lehet eleget beszélni, a DEAC fiatal labdarúgói pedig ezúttal a tettek mezejére léptek, s jótékonysági gyűjtésbe kezdtek. A Sportcampus élete megélénkült, a klub edzői a hét elején értesítették a játékosokat, csütörtökre pedig már meg is érkeztek az adományok, amelyeket pénteken adtak át.

Sebestyén Dórának Takács Tamás (balról), Pöszmet Tibor és Kocsis Gergő adta át a DEAC adományát | Fotó: DEAC

A felajánlott kutyakonzervek és kis csomagos kutyatápok mennyiségéről sokat elárult, hogy több járművel kellett elszállítani a Kutyaház Állatotthonba, ahol már nagy szeretettel várták a gondozók az adományokat. A DEAC részéről Pöszmet Tibor sport­igazgató, Takács Tamás, a DASE U14-es csapatának vezetőedzője, valamint Kocsis Gergő, az U19-es gárda játékosa vett részt az átadáson. A menhely munkatársai köszönetet mondtak a klubnak, az egyetemisták képviselői pedig közelebbről is megismerkedhettek a befogadásra váró állatokkal.

A kutyatartás szabályozásának nem csak a kóbor ebek számának csökkentésében lenne szerepe, de az állatkínzás, illetve a kutyatámadások megelőzésében is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában