dvsc

2021.04.26. 17:34

Kinyik: a saját dolgunkat nehezítettük meg

A Loki futballistája egy begyakorolt szabadrúgás-kombinációt követően szerezte meg a gólt.

Kinyik Ákos nemcsak az ellenfél támadók életét keserítette meg, hanem a kapusét is | Fotó: Kovács Péter

Fotó: KOVÁCS PÉTER

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában 3–1-es győzelmet aratott a Debreceni VSC a Kolorcity Kazincbarcika SC együttese felett. Már a találkozó legelején megszerezte a vezetést a Loki Szécsi fejese révén, de az első félóra végén az egykori debreceni támadó, Takács Tamás egyenlíteni tudott. A szünetet követően aztán Kinyik és Dzsudzsák állították be a mérkőzés végeredményét.

A találkozót követően a második gól szerzője, Kinyik Ákos értékelt a Hajdú-bihari Naplónak. – Szerencsére sikerült már a harmadik percben megszerezni a vezetést, ez ideális kezdés volt. Megint voltak lehetőségeink, hogy növeljük az előnyünket, rárúgjuk a másodikat, akár harmadikat is, és akkor egy nyugodt meccset játszhattunk volna. Így viszont mi tettük magunknak nehézzé, de a lényeg a három pont – mondta.

A meccs után sajtótájékoztatón Toldi Gábor úgy fogalmazott, hogy kicsit elkényelmesedett a gárda a vezetés megszerzése után, de a szünetben tudtak ezen változtatni. – Más mentalitással kellett kijönni a második félidőre, és úgy érzem, hogy ez sikerült is. Több lehetőséget is ki tudtunk alakítani, ennek köszönhetően nyertünk végül – fogalmazott a Loki védője.

Kinyik Ákos nemcsak az ellenfél támadók életét keserítette meg, hanem a kapusét is | Fotó: Kovács Péter

Sok légi párbaj

A vendég együttes a támadásaik alkalmával láthatóan nem bajlódott azzal, hogy a földön felhozza a labdát, hanem sokat ívelgettek a magas, erős támadóikra. – Nyilván készültünk belőlük, tudtuk, hogy nagyrészt ezt a játékot fogják játszani, kapuskirúgásból, szabadrúgásokból magas labdákkal próbálkoznak majd. Úgy érzem, hogy helyt tudtunk állni és nem volt ebből probléma – fejtette ki véleményét a játékos.

A 73. percben a bal oldalon jutott szabadrúgáshoz a Loki, amit szokás szerint Dzsudzsák Balázs végzett el, de ezúttal nem magasan kanyarította középre, hanem laposan passzolta be, ahol Kinyik Ákos érkezett és ballal kapásból a jobb alsóba lőtt. – Ez egy begyakorolt figura volt, már az előző meccseken is megvoltak a lehetőségeim, de szerencsére most sikerült odaérni és góllal befejezni – mondta.

A DVSC-nek sok ideje nem lesz a pihenésre, hiszen szerdán 18 órától Békéscsabán játszik NB II.-es bajnoki mérkőzést az együttes.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában