DEAC

2021.04.16. 08:29

Éremszerzésre pályáznak a DEAC floorballosai

A debreceniek a komáromiakkal csapnak össze.

Forrás: Béres Máté/DEAC

A Salming OB I igazi rangadóval folytatódik: a komáromi legénységnek van a legnagyobb esélye az aranyéremre, míg a debreceniek is éremszerzésre pályáznak. A csapatok mégis felemás előjelekkel várják az összecsapást: a komáromiak 2021-ben még nem, a debreceniek pedig legutóbb március elején léptek pályára tétmérkőzésen.

A debreceniek készülését többször is gátolta a koronavírus, az utóbbi hetekben tudott ismételten minőségi edzésmunkát végezni Varga Tibor csapata.

 

A DEAC közleménye szerint nagy szerep fog hárulni a védelemre: a kapuban Dorogi Kristófnak kell tartást adnia, míg mezőnyben sok blokkra, pontos szerelésre lesz szükség ahhoz, hogy szoros mérkőzést játszhassanak a csapatok. A támadások befejezését ezúttal is leginkább az Okos-Nyisztor duótól remélhetik a debreceniek, de remélhetőleg a többiek is komoly forgalmat fognak okozni a komáromi kapu előtt.

Fotó: Béres Máté/DEAC

A DEAC játékosa, Praznovszky Pál szerint egy nagyon jó csapat otthonába látogatnak a hétvégén, így nagyon nehéz és szoros mérkőzésre számít. Közölte, az utóbbi évek eredményei alapján a Komárom tűnik esélyesebbnek, de mindent bele fognak adni azért, hogy jól játszanak és lehetőség szerint ponttal, pontokkal térhessenek haza.

A Komárom válogatott kerettagja, Németh Richárd elmondta, jó érzéssel tölti el őket, hogy több mint fél év kihagyás után újra pályára léphetnek, ráadásul először a DEAC ellen. – Örülünk, hogy legalább ilyen formában újra tudott indulni a bajnokság, még ha nem is az összes csapat vállalta a részvételt. Bízunk abban, hogy minél hamarabb visszaáll az életünk a normál kerékvágásba, és hogy senkinek nem szegte kedvét a vírus okozta nehézségek a sportágunkban. A szombati mérkőzést izgatottan várjuk, kemény és gyors tempójú játszmára számítunk, és mindenképp győzelemmel szeretnénk visszatérni ebbe a bajnokságba – fogalmazott.

Fotó: Béres Máté/ DEAC

A közös múlt komoly csatát ígér: közel két évtizedes múltra visszatekintő párharc ez, amely sok-sok presztízsmérkőzést hozott. Az eddigi 21 találkozó mérlege a dunántúliaknak kedvez: 14 SZPK siker mellett 6 debreceni győzelem és egy döntetlen került be a statisztikákba. Legutóbb 2019-ben találkoztak a felek, akkor 15:9-es komáromi siker született. Korábban igen komoly szurkolói rivalizálás is jellemezte ezt a párharcot, ám ezúttal sajnos garantáltan zárt kapuk mellett rendezik meg a szombat esti találkozót.

Salming Férfi OB I.

2021. április 17. (szombat), 19.30, Komárom, Városi Sportcsarnok.

SZPK-DESEF Komárom – Debreceni EAC

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában