fontos fejlemény

2021.04.14. 14:18

Eltörölték a debreceni salakmotoros Eb-selejtezőt!

Az európai szövetség a járványügyi helyzettel indokolta a döntését.

20200820 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló 45. Debreceni Salakmotor Nagydíj.

Fotó: Napló-archív

A járványhelyzetre való tekintettel az Európai Motorsport Szövetség (FIM Europe) eltörölte a salakmotoros Európa-bajnoki selejtezőket.

A hír különösen rosszul érintheti a debreceni és a magyar salakmotorbarátokat, hiszen az egyik elődöntőnek a cívisváros adott volna otthon május elsején. A szervező SpeedWolf Debrecen folyamatosan tartotta a kapcsolatot a szövetséggel, és mindent megtett a verseny lebonyolításáért, de végül fejet kellett hajtaniuk a döntés előtt.

A klubnál tavaly óta készültek az Eb-elődöntő megrendezésére, hiszen már 2020-ban is a cívisváros lett volna az egyik helyszín, de a koronavírus miatt azt is törölni kellett. Tehát önhibáján kívül már második éve nem tudja megrendezni az egyesület a versenyt, pedig a tizennégy nemzet vaspapucsosa garantálta volna a fantasztikus viadalt.

– Csalódottak vagyunk, mert ez nem a mi döntésünk, mi kivártunk volna még – ismerte el a Hajdú-bihari Napló megkeresésére Baráth Norbert, a SpeedWolf Debrecen ügyvezetője.

„Múlt héten azzal a kéréssel fordultunk az európai szövetséghez, hogy ha mód van rá, akkor toljunk a rendezési időponton, mert akkor talán – ha korlátozva is –, de nézők bevonásával rendezhetjük meg a viadalt.”

Április 20-ra ígértük a végső választ, de mivel az elődöntők rendezésére eredetileg kijelölt négy városból – Debrecen, Pilsen, Rovno és Pocking – csak mi és Pilsen tartotta fenn a rendezési szándékot, így a szövetségben úgy döntöttek, törlik a selejtezőket. A járványügyi helyzet miatt mi is óvatosak voltunk, mert nem akartunk csalódást okozni sem a szurkolóknak, sem a támogatóknak, épp ezért nem volt igazán meghirdetve, és az előzetes jegyértékesítést sem indítottuk el. Ahogy mondtam, mi hajlandóak lettünk volna tolni a verseny dátumán, így ez a kényszertörlés nagyon fájó, de meg kell hajolnunk a döntés előtt – ismerte el az ügyvezető.

Koronavírus ide vagy oda, azért nem áll meg az élet a stadionban: folyamatosan zajlanak a munkálatok, csinosítgatják, fejlesztik a létesítményt, amelyet remélhetőleg már májusban szemrevételezhetnek a szurkolók, ugyanis

a későbbi időpontokra – május 30., augusztus 20., október 31. – tervezett versenyekkel továbbra is számol a SpeedWolf, sőt plusz két viadalt is beiktatna a klub.

– A gyermeknapi verseny egy ötnemzetes, futamonként ötversenyzős, nemzetközi meghívásos összecsapás lenne, ami garantálná a látványt és az izgalmakat – sorolta Baráth Norbert. – Az év fénypontja természetesen az ország legnagyobb hagyományokkal bíró és legtöbb nézőt vonzó salakmotorversenye, az augusztus 20-ai Debrecen Nagydíj lesz. Az eredeti versenynaptárunkban még az október 23-i közös szlovén-szlovák-magyar egyéni bajnokság szerepelt, de látva-hallva a szurkolói visszajelzéseket és igényeket, úgy döntöttünk, hogy június, júliusra szervezünk egy-egy meghívásos versenyt. A tavalyi Debrecen Nagydíj is megmutatta, hogy mekkora igény mutatkozik a salakmotorra a cívisvárosban, mi pedig szeretnénk kiszolgálni a nézőket.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában