fotókkal

2021.04.11. 19:25

DEAC: elvesztették a pályaelőnyt a női futsalosok

Üveges Katalin együttese sokáig vezetett, ám a hajrában fordítottak a tolnaiak.

Fotó: Kiss Annamarie

Története első bajnoki döntőjére készült a Debreceni Egyetem NB I.-es női futsalcsapata, az ellenfél a Tolna-Mözs gárdája volt. Határozottabban kezdtek a vendégek, egymás után három lehetőséget is kialakítottak: kétszer rosszul céloztak, egy alkalommal pedig a sérült válogatott Torma Lillát helyettesítő Tóth Renáta tenyerelte ki a labdát szépen. Az első jelentősebb hazai lehetőséget a hetedik percben jegyezhettük fel: Horváth Viktória száguldott el a jobb szélen, de lövését hárította a vendégkapus. Aztán némileg váratlanul megszerezte a vezetést a DEAC: két szép csel után Fülöp Diána lőtte ki a kapu jobb sarkát, 1–0.

A vendégek próbálták tovább fokozni a nyomást, beszorították a kapujuk elé a hazaiakat, de Üveges Katalinék állták a sarat, így hajdúsági vezetéssel zárult az első játékrész.

Fordulás után sem igazán változott a játékképe, a tolnaiak mindent megtettek az egyenlítésért, míg a DEAC fegyelmezetten visszazárt, és amikor lehetett gyors kontrákat vezetett. Sokáig meddő volt a vendégfölény, ám lefújás előtt nem sokkal csak sikerült az egyenlítés: Csapó volt eredményes egy legurított oldalberúgásból. Szinte felocsúdni sem volt ideje Krascsenicséknek, már vezetett a Tolna, ugyanis gy oldalberúgás utáni kavarodás után Nagy Noémi lövése pattant szerencsésen a debreceni kapuba, amellyel kialakul az 1–2-es végeredmény.

A három győzelemig tartó párharc állása 1–0 a Tolnának, a következő mérkőzést április 24-én rendezik majd.

MSZ

A tények

Női futsal bajnoki döntő, első mérkőzés

DEAC–Tolna-Mözs 1–2 (1–0)

Debrecen, DESOK, zárt kapuk mögött. V.: Szűcs(Szabó, Takács)

DEAC: Tóth R. – André, Krascsenics, Üveges, Horváth V. Csere: Fekete, Tóth N., Pócsik, Fülöp, Börövczky, Czégény.

Tolna-Mözs: Deczki – Krár, Szalkai, Vámosi, Nagy. Csere: Kulcsár, Horváth A. Sereg, Bajcsy, Méhes, Kiss, Mogyorósi, Csapó, Szöllős

Gól: 1–0 Fülöp (14.), 1–1 Csapó (36.) 1–2 Nagy N. (38.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában