nyíregyházi fellépés

2021.03.09. 15:46

Szomszédvári rangadót játszanak a DEAC kézisei

Szerdán 18 órakor idegenben lépnek pályára a Debreceni Egyetem kézilabdázói, akik az NB I/B 16. fordulójában a sereghajtó Nyíregyháza együtteséhez látogatnak.

Fotó: deac.hu

Mint a deac.hu rámutat, a szabolcsi gárda hétvégén szerezte meg első győzelmét a bajnokságban, így nagy eséllyel egy motivált csapat ellen lép pályára a Debrecen. Bizonyára fűti őket a visszavágás vágya, ugyanis a DEAC együttese a legutóbbi három egymás elleni találkozó során diadalmaskodott ellenük a Magyar Kupában és a Ligakupában egyaránt. Az egyetemisták ugyanakkor mindenképpen javítanának a bajnokságban, mivel mostanában nem alakultak jól a mérkőzéseik: a Pick Szegedtől és a Hatvantól egygólos vereséget szenvedtek, Balassagyarmaton döntetlent játszottak.

„Az elmúlt három bajnoki találkozónk alkalmával nagyon kicsin múlott, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk” – mondta a klubhonlapnak a DEAC játékosa, Pethő Ákos. „Akár már a tabella első feléből várhatnánk a holnapi találkozót, így viszont küzdenünk kell, hogy feljebb lepjünk, és végre elkezdjünk mérkőzéseket nyerni. Ezt is tanulni kell, és mi jelenleg ebben a fázisban vagyunk. Ha sikerrel járunk, akkor megtettük az első lépést egy kiváló széria felé. Nagyon kellemetlen ellenfél a Nyíregyháza, biztos vagyok benne, hogy ez szerdán sem lesz másképp. Hatvan percig futni fognak ránk, hiszen nekik is fontos a pontszerzés, szomszédvári rangadóhoz méltó mérkőzés lesz. Mindenképpen plusz löketet adhat számukra a hétvégén szerzett első győzelmük, biztos sok feszültség szabadult fel a csapatban, így veszélyesebb, küzdelmesebb játékra készülünk ellenük. Nem megfelelő hozzáállás lenne részünkről, ha a kupamérkőzések során megszerzett győzelmekbe belekényelmesednénk, nulláról fog kezdődni a találkozó, ezekért a sikerekért nem fogunk előnyben részesülni. Teljesen más játékra számítok, tenni kell a dolgunkat, küzdenünk kell, és elsősorban bizonyítani saját magunknak, hogy kepések vagyunk nyerni. Számunkra csak a győzelem az elfogadható eredmény” – hangsúlyozta az irányító.

Férfi kézilabda NB I/B, 16. forduló

2021. március 10., szerda, 18 óra, Continental Aréna Nyíregyháza.

Nyíregyházi SN – DEAC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában