Labdarúgás

2021.03.31. 08:25

Rudolf Gergely: van miért visszavágni Andorrának

Rudolf Gergely szerint a szélek megbontása lehet a magyar győzelem kulcsa.

San Marino 20210328 Labdarúgás Válogatott VB selejtezõ mérkõzés San Marino Magyarország Foto Nemzeti Sport - Árvai Károly A képen: Cseri Tamás Botka Endre

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A felnőtt magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este még San Marinóban meccselt, s nyert 3–0-ra, szerdán 20 óra 45 perctől már Andorrában kell bizonyítania Marco Rossi gárdájának a vb-selejtező 3. fordulójában, az „I” csoportban. A mieinknek a legutóbbi győzelmük mellett még van egy 3–3-as döntetlenjük Lengyelországgal szemben. Andorra először Albániától kapott ki 1–0-ra, ám azon a találkozón abszolút nem játszottak alárendelt szerepben. A lengyelek elleni mérkőzésük már simább volt, Lewandowskiéktól 3–0-ra kaptak ki. – Nem szabad leírni Andorrát sem, hasonlóan nehéz összecsapás vár ránk, mint Serravalle-ban – mondta a Hajdú-bihari Naplónak a 28-szoros honi válogatott labdarúgó, Rudolf Gergely. Az egykori debreceni kedvenc hozzátette, hogy senki ne felejtse el, hogy több játékosunknak is vissza kell utaznia klubcsapatához, s az andorrai pálya, valamint a csapat is jobb, mint San Marino. – Sokan nagyobb különbségű győzelemre számítottak vasárnap is, ám ezek a csapatok állítják riválisaikat a legnehezebb feladatok elé: dominálni kell, de szinte csak a széleken lehet, hiszen középen betömörülnek védekezni ezek a válogatottak – mondta.

Rudolf Gergely azt is hozzátette, hogy legutóbb és most is a három pont megszerzése a legfontosabb magyar szempontból, de ehhez szerinte ezúttal sem lesz elég száz százalékot nyújtani a játékosoknak, még annál is többet kell.

Rudolf Gergely | Fotó: Nemzeti Sport-archív

De mit is vár összességében?

– A három márciusi mérkőzésünkből nagy valószínűséggel az Andorra elleni lesz a legnehezebb. Jobban meg kell becsüljük a szélről középre érkező labdákat, valamint a pontrúgásokat, mint eddig bármikor, ez lehet ugyanis a siker alapvető kulcsa – vélekedett a DVSC színeiben egykor 52 mérkőzésen 26 gólt szerző támadó.

Végül azt emelte ki a 2018-ban megyénkbe visszatérő (Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – NB I.), s 9 meccsen 2 gólt szerző csatár, hogy a legutóbbi (2017. 06. 09.) 1–0-s andorrai vereségért mindenképp vissza kell vágni, nemcsak a mostani pontszerzés miatt, hanem elvből is.

Palánki István

A magyar válogatott eddigi vb-selejtezős eredményei

  • Magyarország–Lengyelország 3–3
  • San Marino–Magyarország 0–3
  • Az „I” csoport állása

  • Anglia 2-2-0-0 7-0 6 pont
  • Lengyelország 2-1-1-0 6-3 4 pont
  • Magyarország 2-1-1-0 6-3 4 pont
  • Albánia 2-1-0-1 1-2 3 pont
  • Andorra 2-0-0-2 0-4 0 pont
  • San Marino 2-0-0-2 0-8 0 pont
  • Kapcsolódó cikk:

    https://haon.hu/sport/hazai-sport/alapemberek-nelkul-is-kotelezo-a-gyozelem-andorra-ellen-5128852/

    Borítókép: Cseri Tamásékra (levegőben) San Marino után Andorrában is kemény ütközet vár

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában