Sportösszefoglaló

2021.03.08. 11:59

Remekeltek az egyetem kosarasai, élre került a női futsalcsapat

Folytatta parádés szereplését a DEAC kosárlabdacsapata, amely ezúttal a címvédőt győzte le.

DEAC-Falco Szombathely kosárlabda NBI

Fotó: Kovács Péter

Kosárlabda – Parádés fordítás a címvédő ellen

A Falco ellen sorozatban nyolcadik mérkőzését is megnyerte a DEAC együttese az elsőosztályú kosárlabda-bajnokságban. Kovács Adrián csapata a nagyszünetben még 13 pontos hátrányban volt, de a fordulás után ellenállhatatlan játékot bemutatva végül 98-89 arányban diadalmaskodott – olvasható a debreceni klub összefoglalójában.

– Rosszul kezdtünk, az első húsz percben nem tudtuk a pályára vinni a megbeszélteket, ezáltal rengeteg kosarat kaptunk. A félidőben rendeztük sorainkat, és a fordulás után sokkal nagyobb intenzitással játszottunk. Egy kiváló csapatot sikerült legyőznünk, amiért büszke vagyok a fiúkra, a rájátszás szempontjából kulcsfontosságú sikert arattunk – értékelt a mérkőzést után Kovács Adrián vezetőedző.

Jégkorong – Szépített az Újpest

Felemás mérleggel zárta a hétvégét a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Szombaton remek játékkal 3-1-re diadalmaskodtak a mieink, és vasárnap is közel álltak a sikerhez, amely egyben a továbbjutást jelentette volna. A rendes játékidő 2-2-es döntetlennel zárult, így következett a ráadás, amelynek első húsz percbében egyik csapat sem talált a kapuba, majd az ötödik játékrészben az Újpest eldöntötte a meccset. A DEAC 3-1-re vezet összesítésben, és kedden 18.30-kor hazai pályán fogadja a lila-fehéreket.

Labdarúgás – Továbbra sem megy idegenben

A Debreceni Egyetem futballistái ezen a héten már egy sorozatot megszakítottak, hiszen először játszottak döntetlent a bajnokságban: a Gyirmóttal vívott találkozó 1-1-re végződött négy nappal ezelőtt. Abban bíztak, hogy a Kazincbarcika elleni kiesési rangadón végre idegenben is összejön a pontszerzés, ezzel egy másik széria zárulhatott volna le, sajnos azonban a DEAC nagyon gyengén teljesített, ezt pedig a hazaiak ki is használták és 3-1-re megnyerték a találkozót.

– A mostani teljesítményünk minősíthetetlen volt, kritikán alul futballoztunk. Ettől a mérkőzéstől sokkal többet vártunk, de ellenfelünk a játék minden elemében felülmúlt bennünket. Úgy tűnt, mintha a bajnokesélyessel játszottunk volna – értékelt Sándor Tamás vezetőedző.

Kézilabda – Újabb egygólos vereség

A tehetségek sokaságát felvonultató Pick Szeged U22-es csapatát fogadta a DEAC a kézilabda NB I/B 15. fordulójában. A mieink ebben a szezonban rendre szoros meccseket vívnak, és ezúttal sem volt másképpen. Sajnos egyetlen góllal alulmaradtak a fekete-fehérek, a találkozót 26-25-re a vendégek nyerték meg.

– Támadásaink nem működtek igazán jól, főleg a második félidőben lőttünk nagyon kevés gólt – fogalmazott a mérkőzés után a DEAC vezetőedzője, Bíró Imre. – A védekezésünk szerintem rendben volt, bár itt is akadtak hibák, de nem olyan sok, mint a támadásainkban. Labdákat adtunk el, a kipattanók az ellenfélhez kerültek, és volt néhány helyzetkialakítás utáni pontatlan kapuralövés is. Pedig ezekről beszéltünk, mégis rossz ütemben lőttünk, illetve nem mozgattuk meg a kapust. Szoros lett a vége, de ezért nem jár pont – zárta Bíró Imre.

Futsal – Megnyerték az alapszakaszt

A DEAC női futsalosai a TFSE elleni csúcsrangadóval fejezték be az alapszakaszt. A fővárosban nemcsak a pontokért, hanem az első helyért is ment a csata a játékosok között. A képlet egyszerű volt: ha nem kapnak ki, a debreceniek zárják a legelőkelőbb pozícióban a bajnokság első szakaszát. Üveges Katalin eltiltása miatt ezúttal csak a kispad mellől tudott tanácsokat adni a lányoknak. A végig küzdelmes találkozón végül 3-3-as döntetlen született, és ezzel eldőlt, a DEAC végzett az alapszakasz élén. Az elődöntőben a negyedik helyezett Astra következik.

– Nagyon vártuk már ezt a mérkőzést, hiszen a TF-et tartjuk a legerősebb riválisunknak most a bajnokságban. Habár a játék képével és a bíráskodással sem voltunk ezúttal elégedettek, mégis boldogan és alapszakasz-bajnokként térhettünk haza. Számos hiba jellemezte ezt a találkozót mindkét oldalon, látszott a lányokon, hogy nagyon izgulnak és nehezebbek a lábak. Végtelenül boldog vagyok, hogy újoncként ilyen sikerekben van részünk. Az egész éves teljesítményünket és hozzáállásunkat látva úgy érzem, nem érdemtelen ez a helyezés. Álmodozunk tovább! – értékelt Üveges Katalin.

Floorball – Itthon tartották a pontokat

Szombaton a Cartoon Heroes ellen léptek pályára a DEAC floorballosai a Kecskeméti János Sportcsarnokban. A találkozót magabiztos játékkal 9-2-re nyerték az egyetemisták.

Röplabda – Hazai pályán a pontokért

A sportban az a szép, hogy nem mindig az esélyesebb fél diadalmaskodik. A Debreceni Egyetem női röplabdázói abban reménykedtek, hogy ez a tézis a DESOK-ban nem fog megvalósulni, ugyanis egyértelmű favoritként várhatták a Salgótarján elleni NB II.-es bajnokit. A vendégek ebben a szezonban még nem tudtak nyerni, és a vesszőfutásuk vasárnap sem ért véget, ugyanis a mieink sima, 3:0-s győzelmet arattak.

– A szokásosnál rövidebb kispaddal, csak tizenegy fővel tudtunk kiállni sérülés és egyéb okok miatt. Amúgy is azt terveztem, hogy azok fognak játszani, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Feszülten kezdtük a mérkőzést, ami a második szett közepéig kitartott, majd az utolsó játszmában felszabadultan röplabdáztunk. Gratulálok a lányoknak! – összegzett Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Rögbi – Kecskeméten kezdték a szezont

A magyar élvonalbeli rögbibajnokság hétvégi fordulójának első meccsét a Kecskeméti ARC és DEAC csapata vívta. A két gárda először találkozott egymással az idei kiírásban. A pontgazdag találkozón a hazaiak nem hagytak kétséget a győzelem tekintetében, 77-14-re nyertek, ám a mieink ezúttal is lelkesen és elszántan játszottak, és sikerült elérniük két célt, a csapatkapitány-irányító Obai Mafouz pedig két jutalomrúgást értékesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában