nagy a tét

2021.03.08. 16:17

Elődöntőt érne a keddi siker a DEAC hokisainak

A Debreceni Egyetem jégkorongozói egy győzelemre vannak a legjobb négytől az Erste Ligában.

Fotó: deac.hu-archív

David Musial legénysége egyrészt újat hozott a hétvégén az Újpest elleni bajnokik küzdelemsorozatába, hiszen a fővárosban tudták legyőzni a lila-fehéreket, másrészt egy győzelemre vannak az elődöntőtől, ugyanis a négy nyert összecsapásig tartó negyeddöntőben 3–1-re vezetnek az UTE ellen.

Az alapszakaszban, sőt az egyenes kieséses etap első két meccsén sem borult az erre a szezonra jellemző papírforma a két csapat derbijei kapcsán: mindig a hazai pályán játszó együttes győzedelmeskedett. Majd szombaton a DEAC nyert Újpesten, bár a lilák vasárnap vissza is vágtak a vereségért.

„Nagyon odatettük magunkat a legutóbbi UTE elleni meccsen is, keményen dolgoztunk, mindent beleadtunk”

– mondta el a hajdú-bihari Naplónak Clint Filbrandt, a Debreceni Egyetem jégkorongozója. Azt is hozzátette a védő, hogy úgy érzi, az egész csapat kiválóan játszott, és ha továbbra is ilyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak, akkor hamarosan a DEAC lehet a párharc győztese. Ez a hamarosan akár már kedd este meg is valósulhat, hiszen 18 óra 30 perctől a Debreceni Jégcsarnokban csapnak össze a felek egy hét alatt már ötödször.

Amennyiben győz a debreceni alakulat, már ott is lesz az Erste Liga legjobb négy csapata között.

Beérhet a gyümölcs

A mérkőzéssel kapcsolatban a következőket mondta a kanadai játékos: – Nagyon izgatottak vagyunk a keddi mérkőzés miatt, ismét hazai környezetben játszhatunk, ami még nagyobb önbizalmat ad nekünk és erőt ahhoz, hogy elérjük a célunkat.

A fekete-fehéreknél védő létére is gólt szerzett vasárnap Clint Filbrandt, aki kiemelte, hogy a siker kulcsa az lehet számukra kedden, hogy nagyon jól kezdik a mérkőzést, valamint kellően gyorsan hokiznak. – Ha továbbra is sokat dolgozunk – márpedig dolgos emberekből áll az együttesünk –, akkor az eredményesség is meglesz folyamatosan, bízom a csapatban, és abban, hogy akár már a következő derbi után továbbjuthatunk – fejezte be gondolatait a 25 éves sportoló.

Az biztos, hogy ha két csapat ennyiszer mérkőzik meg egymással, nehéz újat mutatni bármelyik félnek is, de ha van még valami a tarsolyban, s tud meglepőt húzni még a hajdúsági gárda, akkor valóban eldőlhet kedd este a párharc, mely ezúttal is zárt kapus lesz.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában