San Marino – Magyarország

2021.03.28. 09:00

Dombi Tibor: nyomasztó lehet, ha elvárják a győzelmet

Dombi Tibor örül neki, hogy magasan jegyzett csapatok ellen is felveszi a kesztyűt a nemzeti együttes.

Budapest 20210325 Labdarúgás 2021 Világbajnoki VB selejtezõ Magyarország Lengyelország Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Szalai Ádám gól

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A magyar válogatott Lengyelország ellen 3–3-as döntetlent játszott csütörtök este, az európai vb-selejtezők nyitófordulójában.

A Hajdú-bihari Napló Dombi Tibort, a DVSC egykori legendás, 35-szörös válogatott játékosát, jelenlegi asszisztens edzőjét kérte meg, hogy értékelje a csütörtök este látottakat. – Egy papíron erősebb ellenféllel szemben a meccsek előtt általában fogadkozunk, reménykedünk, aztán elkezdődik a mérkőzés, és „vége is van”. Most viszont az utolsó percig partiban voltunk, egyáltalán nem voltak jobbak a lengyelek, és ez abszolút pozitívum. Lehet, hogy 2–0-nál kicsit elhittük, hogy ez már megvan, akkor kaptunk is két gyors pofont. Utána viszont rendezték a sorokat a fiúk és felálltak.

„Éveken keresztül az ilyen kaliberű csapatok ellen mindig a találkozó első percéig volt esélyünk, most viszont jó volt látni, hogy egyenrangú ellenfelek voltunk a csoport egyik favoritjával szemben.”

– Ráadásul ez már nem is az első ilyen teljesítményünk volt az utóbbi időben, hanem sorozatosan ezt lehet látni, úgyhogy nagyon örülök neki – mondta a szakember.

Dombi Tibor, a DVSC asszisztens edzője | Fotó: Nemzeti Sport-archív

A kvalifikáció második körében egy jóval szerényebb játékerőt képviselő együttes látja majd vendégül a magyar focistákat. Vasárnap este 20 óra 45 perctől San Marino vendégei lesznek a mieink. Az olasz csizmába ékelődött törpeállam válogatottja lehetne a „soha ne add fel!” attitűd egyik ékes példája. A csapat eddigi története során még nem nyert mérkőzést, 5 döntetlenje mellett 147 vereséget szenvedett, legutóbb csütörtök este Angliától kaptak ki 5–0-ra. A nemzeti gárdánk következő ellenfele 2020-ban lejátszott hat meccsén egyetlen gólt sem szerzett, viszont kétszer is 0–0-s döntetlent játszottak a Nemzetek Ligájában, először Lichtenstein, majd Gibraltár ellen. Ezzel rekordot döntöttek, hiszen soha nem szereztek még egy naptári évben egy pontnál többet.

– Az sem egyszerű, ha mi vagyunk az egyértelmű esélyesek, sokszor nyomaszó is lehet az a tudat, hogy elvárják a győzelmet. Előfordul, hogy nagy csapatokat lehet látni szenvedni a kisebbekkel szemben, mert nemcsak az ellenféllel, hanem ezzel is meg kell küzdeni – fogalmazott Dombi Tibor.

A vasárnap este 20 óra 45 perckor kezdődő San Marino – Magyarország mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Bakos Attila

Borítókép: Szalai Ádám (fehérben) találatával már kétgólos előnyben volt a válogatott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában