Röplabda

2021.03.16. 11:35

DEAC: az első négy hely egyike a cél

A Debreceni Egyetem csapata győzelemmel akarja nyitni a bajnokság új etapját.

Fotó: deac.hu

A DEAC férfi röplabdázói szerdán 20 órától kezdik meg a szereplésüket az Extraliga kvalifikáló körében. Fodor Antal tanítványai az elkövetkező hetekben hosszabbíthatják meg a tagságukat a legmagasabb osztályban, ehhez minimum a negyedik helyen kellene végezniük a hat alakulatot számláló mezőnyben. Az együttes a bennmaradás felé a KISTEXT elleni hazai összecsapáson teheti meg az első lépést. A fővárosiakat nem szabad félvállról venni, hiszen az alapszakaszt imponáló mérleggel nyerték meg az NB I.-ben: tizenegy diadal mellett csupán egyszer szenvedtek vereséget – elevenítette fel a deac.hu.

– Jó hangulatban és remek formában várhatjuk az ütközetet, ennek köszönhetően csak a győzelemre fókuszálunk, bár tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk meg akarja nehezíteni a dolgunkat – kezdte a beszélgetést Tóth András. – Nehézkesen indult az idényünk, de az utóbbi időben sokat fejlődtünk, ami táplálhatja a reményeinket. Az is bizakodásra adhat okot, hogy a jelek szerint szerencsére teljes kerettel állhatunk ki szerdán. Gyakran előfordult velünk korábban, hogy a mérkőzéseket nem mindig maximális fordulatszámon kezdtük meg, ezt nem engedhetjük meg magunknak a folytatásban. Rengeteg olyan játékos van a budapesti gárdában, akik korábban a csapattársaim voltak, elég csak Erki Milánra, Gacs Danira vagy Török Rolandra gondolni. Az NB I.-ből érkező csapatokat (KISTEXT, Fehérvár és Dág – a szerk.) sem lehet lebecsülni, hiszen a keretükben rutinos, válogatottban is szereplő röplabdázók szerepelnek. Szoros találkozókra számítok a bajnokság mostani szakaszában, ennek ellenére az élbolyban szeretnénk végezni – hangsúlyozta a rutinos feladónk.

A cívisvárosiak vasárnap a Kazincbarcika elleni edzőmeccsel hangoltak a bajnokira. A DESOK-ban a Vegyész 3:1-re diadalmaskodott, de Tóth András szerint annak ellenére értékes tapasztalatokkal gazdagodtak, hogy nem mindenki tudott pályára lépni. – Akadtak jobb és rosszabb momentumaink, de abból a szempontból hasznos volt a meccs, hogy különböző formációkat gyakorolhattunk – mutatott rá Tóth, aki annak is örült, hogy végre együtt tudtak játszani.

Extraliga kvalifikáló kör 1. forduló

DEAC-KISTEXT

2021. 03. 17. (szerda) 20:00, DESOK – zárt kapuk mögött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában