labdarúgás U18

2021.03.19. 17:27

A csapategység viszi előre a válogatottat

A jó társaságot és a szervezettséget emelték ki a Loki fiatal futballistái.

Bényei Ágoston | Fotó: Napló-archív

A magyar U18-as labdarúgó válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte Romániát a Nagyerdei Stadionban, csütörtökön délelőtt. Mind a két együttes az októberi Eb-selejtezőkre készül, a magyarok ellenfelei az osztrákok, a fehéroroszok és az észtek lesznek. A csapatok korábban, kedden is összecsaptak egymással, akkor Balmazújváros volt a helyszín és 1–1-es döntetlen lett a végeredmény. Tímár Krisztián csapatába három DVSC-játékos is szerepet kapott, Lipcsei Péter az újvárosi, Bényei Ágoston és Talpalló Norbert pedig a debreceni találkozókon lépett pályára. Utóbbi kettő beszélt a Hajdú-bihari Naplónak a csütörtöki meccset követően.

Bényei Ágoston | Fotó: Napló-archív

– Nagyon hullámzó volt a játék, de az első félidőt szerintem uraltuk – kezdte az értékelést Bényei Ágoston. – A szünet után inkább a románok birtokolták a labdát és mi próbáltunk kontrázni, de az a lényeg, hogy nyertünk. Nehéz mérkőzés volt, a végére nagyon elfáradtunk, de az egységességünket mutatja, hogy sikerült kihúzni. Jó társaság gyűlt össze, voltak sajnos hiányzóink, viszont akik most jöttek először, vagy ritkábban kerülnek be, ők is mindent megtettek a győzelemért. Gratulálok a csapatnak! – dicsérte társait a Loki ifjú középpályása, aki rendszeresen játszik az NB II.-ben, legutóbb a Pécsnek be is talált. – Sokat segít ez a magabiztosságban, próbálok tekintélyt parancsolóan játszani. Akadt most is egy helyzetem, ami sajnos nem ment be, de remélem a következő meccsen a válogatottban is megszerzem az első gólomat – mondta Bényei Ágoston.

Tapalló Norbert | Fotó: Napló-archív

– Szerintem még nem voltunk ilyen összeállításban a pályán korábban, – vette át a szót Talpalló Norbert. – Ehhez képest jól reagáltuk le a különböző szituációkat. Próbáltunk szervezett focit játszani, ennek eredménye volt a két gól az első félidőben. Egy fizikálisan kemény ellenféllel szemben, hajtós összecsapás van mögöttünk, szóval nagyon örülök, hogy győzni tudtunk – mondta a fiatal szélső, aki több fronton is helyt áll, hiszen az NB III.-as és a másodosztályú együttesen kívül az utánpótlás-válogatottnak is a tagja. – Úgy érzem, hogy könnyen és hamar tudok alkalmazkodni az adott helyzethez. Szerencsére ez igaz az u18-as gárda többi tagjára is, szerintem nagyon gyorsan összeszoktunk és a pályán is mindenben támogattuk egymást, az esetleges hibák ellenére is. Ez az egység visz minket majd előre a későbbiek folyamán – hangsúlyozta Talpallló Norbert.

Bakos Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában