kézilabda

2021.02.07. 21:02

Simának indult a DEAC meccse, aztán szoros lett a vége

Izgalmas mérkőzésen legyőzték a Balassagyarmati Kábel SE együttesét a Debreceni Egyetem kézilabdázói – tudatta a deac.hu.

Fotó: deac.hu

A második fordulóból elhalasztott Kábel SE elleni bajnoki mérkőzését pótolta ma este a DEAC. A klubhonlap tudósítása szerint remekül indult a DESOK-ban rendezett találkozó, a 3. percben már 4-1 volt a hazaiak javára. Jól védekezett a Debrecen, a labdaszerzésekből pedig gyors támadásokat vezettek, nemegyszer hosszú indításokból szerezték a gólokat. Nem véletlenül kért időt már a 8. percben a vendégek edzője, Zubai Gábor. Ez sem segített azonban a csapatán, a DEAC továbbra is 5-6 gólos különbséggel vezetett. Egy idő után azonban a magabiztos előny tudatában kissé leengedtek az egyetemisták, elszórakozták a helyzeteket, az eladott labdák után pedig az ellenfél rendre betalált a kapujukba. Elherdálták a jelentősnek mondható fórt, a szünetig egy gólra feljöttek a vendégek.

Kettős emberhátrányban kezdte a második félidőt a DEAC, amit a Kábel SE ki is használt, és gyorsan egyenlített, de ekkor még többszöri próbálkozás ellenére sem tudta átvenni a vezetést. Szoros volt a mérkőzés, a vendégek zártabban védekeztek, a hazai támadások többször sikertelennek bizonyultak. Az 51. percben átvették a vezetést a balassagyarmatiak, nem roppantak azonban össze az egyetemisták, és miután stabilabbá váltak, a támadásaik pedig pontosabbak lettek, visszaszerezték a vezetést, és végül háromgólos győzelmet arattunk.

„Kicsit elhittük, hogy ez a meccs már megvan”

– kezdte a deac.hu-nak adott értékelését Bíró Imre. „Azok az erények, amelyeket a mérkőzés elején csillogtattunk – vagyis belőttük a helyzeteinket, hosszú labdákból gólokat szereztünk – a második szakaszban már nem stimmeltek, és a vendégek hoztak ránk jó néhány indítást, illetve kimaradtak a helyzeteink, és ennek következtében szorossá vált a mérkőzés. A második félidőben átvették a vezetést, de csapatunknak volt lelki ereje, mínuszról fel tudott állni, és végül megnyerte a mérkőzést” – zárta a DEAC vezetőedzője.

A tények

Férfi kézilabda NB I/B 2. forduló

DEAC–Balassagyarmati Kábel SE 32-29 (17-16)

DESOK. Vezette: Bába, Horváth P.

DEAC: Mándi – Zalai 4, Pál G. 4, Hornyák Z. 1, Pethő 11 (2), Mucza 7, Mezei 2; Kőrizs, Mórucz, Leiter, Illés 1, Bíró Á. Tóth M. 2.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 6/7.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában