kézilabda-világbajnokság

2021.02.01. 20:58

Hatalmas gólokat lőttek a srácok

Bíró Imre összességében elégedett volt a magyar kézisek egyiptomi teljesítményével, azt viszont sajnálja, hogy nem voltak helyosztók a végén.

Hungary's pivot Bence Banhidi jumps and shoots to score during the 2021 World Men's Handball Championship match between Group A teams Hungary and Uruguay at the 6th of October Sports Hall in 6th of October city, a suburb of the Egyptian capital Cairo on January 17, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP)

Fotó: AFP

A 2021-es egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság Dánia győzelmével ért véget vasárnap este, ezzel Mikkel Hansenék megvédték címüket. A világ tetejére felülő dánok egy másik Észak-európai válogatottat, a svédeket verték a döntőben 26–24-re. A magyar válogatott hivatalosan az ötödik helyen végzett, miután kikapott a franciáktól a negyeddöntőben.

Bíró Imre | Fotó: Napló-archív

A Hajdú-bihari Napló Bíró Imrét, a DEAC szakvezetőjét kérte meg, hogy értékelje a tornán látottakat. – Leellenőrizve a dánok mérlegét, azt láthatjuk, hogy az egyiptomi válogatottal vívott meccsen kívül nem volt nekik szoros találkozójuk, tehát egyenletesen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Egyiptomnak az volt a szerencsétlensége, hogy a későbbi győztest kapták ellenfélnek a negyeddöntőkben. Ha ez nem így alakul, akkor biztos, hogy a dobogó közelében lettek volna. Dánia a döntőben is magabiztosan játszott, csapat és egyéni szinten is. A kapuban Landin, főleg az utolsó 20 percben nem hagyott kétséget, hogy melyik gárda a jobb – mondta.

Tetszett a támadójáték

Mikler Rolandék egy rendkívül kiélezett mérkőzésen búcsúztak a tornától Franciaország ellen. A rendes játékidőben 30–30-as döntetlent követően a hosszabbítást jobban bíró gallok 35–32-re győztek. Összességében azonban Bíró Imre elégedett volt a látottakkal. – Úgy érzem, hogy jól szerepeltünk, nyilván a németeknél nem a komplett csapat volt jelen, de ez nem kell, hogy számítson. A meccs adott volt, két gárda kiment és megmérkőztek egymással. Tetszett a támadójátékunk, a bal kezesek jókat lőttek. Lékai kiemelkedően játszott, azt kellene még elérnünk, hogy őt tudjuk a találkozó során helyettesíteni, hogy a végére is maradjon ereje Máténak a kritikus pillanatokra is. Bodó Ricsitől egyenletesebb teljesítményt várnék, az segítené ahhoz, hogy igazán meghatározó tagja legyen a válogatottnak. Pont szerencsés, hogy a váltója Szita személyében egy kicsit másabb típusú lövő. Bánhidi Bence továbbra is jó volt. Mivel a játékunk alapvetően a belső posztokon dőlt el, ezért a szélsőink nem kaptak olyan sok lehetőséget, viszont, amikor eljutott hozzájuk a labda, akkor megbízhatóan értékesítették a helyzeteiket. A kapuban Mikler Roli hozta azt, amit tőle megszoktunk – fogalmazott.

Színvonalas meccsek lettek volna

A debreceni szakember sajnálja, hogy a szervezők azt a lebonyolítási formát választották, hogy a negyeddöntőket követően az 5. és 8. helyek közötti rangsort a statisztikák döntötték el. – Nem értem, hogy ez miért így volt. Négy plusz találkozót láthattak volna a szurkolók, valószínűleg színvonalas, eladható összecsapásokat hoztak volna ezek a párharcok. Szerintem annak van jelentősége, hogy a pályán vívja ki a csapat a konkrét helyezését, vagy a statisztikák által. Úgy összességében ezzel a 32 csapatos lebonyolítással kicsit azért felhígult a mezőny. Nem mondom, hogy bizonyos válogatottaknak nem lett volna itt helyük, de talán a legtöbb amit elértek, hogy bizonyos országokban és kontinenseken népszerűsítsék ezt a sportágat – mondta.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában