Eb-selejtező

2021.02.03. 09:43

Futsalválogatott: ezúttal nem a Covid-tesztek állítják össze a csapatot

Hajdú-bihari klubokból hét játékos került be a bő keretbe.

Budapest 20191017 Futsal Magyar Futsal Vlogatott edzs Horvth Norbert Foto Trk Attila Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A magyar futsalválogatott Eb-selejtezőmérkőzésen fogadja Fehéroroszországot szerda délután 14 órától Budapesten, a Sterbinszky Amália-csarnokban. A sorozat első fordulójában a mieink Kazahsztánban szenvedtek 5–0-s vereséget, amíg a belaruszok Izraelben győztek 3–0-ra. A selejtezőcsoport egyértelmű favoritja a kazah gárda, a továbbjutást – vagy legrosszabb esetben pótselejtezőt – érő második helyért a papírforma szerint a magyarok és fehéroroszok küzdenek majd.

A kazahsztáni találkozó előtt szinte naponta változott a keret a pozitív koronavírustesztek miatt, szerencsére most nyugodtabb körülmények között készülhettek a magyar futsalosok. Az összecsapást megelőzően Turzó József szövetségi kapitány beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – Mindenképpen próbáltuk megelőzni a bajt, ezért tizennégy mezőnyjátékos és három kapus érkezett az edzőtáborba, ha esetleg bármi történne. A találkozóra tizenkét mezőnyjátékost és két kapust lehet nevezni. Úgyhogy szerencsés, de nehéz helyzetben vagyunk, mert ezúttal nem a tesztek, hanem mi szűkíthetjük a keretet, viszont mindenki nagyon jól dolgozott, ezért nem könnyű dönteni.

A szakember elárulta, hogy a stábbal már kikalkulálták, hogy mennyi ponttal lehetne elérni a második helyet a csoportban. – Négyünk közül kiemelkedik Kazahsztán, szerintem ők meg fogják nyerni a csoportot, de az aktuális ellenfelünk is nagyon sokat fejlődött. Ilyen szinten természetesen nincs lefutott összecsapás, de Izraelt mind a két alkalommal meg kell vernünk, és a fehéroroszokat gondoljuk a legnagyobb riválisainknak a továbbjutás eléréséért való küzdelemben. Mivel még a sorozat elején vagyunk, ezért nem vagyunk biztosak benne, hogy mekkora kockázatot merjünk vállalni a szerdai meccsen, de mindenképpen szeretnénk három ponttal gazdagodni. A tavalyi vb-selejtezőn is játszottunk már a belaruszok ellen, ezért megvan velük kapcsolatban a tapasztalatunk. Szerintem sem a játékosállományban, sem a stábban nem történt nagy változás náluk, úgyhogy tudjuk, hogy mire számíthatunk. Egy nagyon jó ellenfél vár ránk, de szerintem felkészültünk az összecsapásra ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni.

A futsalválogatott bő keretébe a hajdú-bihari klubokból összesen heten kerültek be: Krajcsi Bence és Szentes-Bíró Tamás a DEAC játékosaként, Mezei Dávid, Szabó Péter, Nagy Imre, Horváth Norbert és Rábl János pedig az MVFC Berettyóújfalut képviselve. A Magyarország–Fehéroroszország Eb-selejtező szerdán 14 órától kezdődik, amit az M4 Sport élőben közvetít majd.

Bakos Attila

Borítókép: Horváth Norberték most sokkal nyugodtabban készülhettek, mint a kazahok ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában