dvsc

2021.02.08. 21:11

DVSC: „százados” lett Kinyik Ákos

A védő a 100. bajnoki mérkőzésén lépett pályára a Lokiban.

20210116 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSC - Nyíregyháza Spartacus NBII férfi labdarúgó felkészülési mérkőzés. képen: Kinyik Ákos #2

Fotó: Napló-archív

A szombati, Szolnok elleni találkozón Kinyik Ákos a 100. bajnokiján kapott szerepet a DVSC első csapatában, mutat rá a klub közleménye. A jubileum sajnos nem sikerült jól, mivel a csapat 2-1-es vereséget szenvedett a Tiszaligeti Stadionban.

Kinyik Ákos a DVSC utánpótlásában nevelkedett, a korosztályos együttesekben az edzéseken mindvégig szorgalmasan, kitartóan dolgozott. 2012-től két éven át a fiókcsapat Létavértes együttesében futballozott, majd szintén ennyi időt töltött a DVSC második csapatánál. 2016 nyarán az NB II.-es Budaörshöz igazolt kölcsönbe, 35 mérkőzésen lépett pályára, öt gólt szerzett, remek teljesítménnyel pedig felhívta magára a debreceni vezetőség figyelmét. Az igazi áttörést az jelentette, hogy a DVSC színeiben hamarosan bemutatkozott, 2017. július 27-én a Paks ellen debütált, és azóta is alapemberként számítanak rá a védelemben.

A 27 éves játékos meghatározó tagja a Lokinak, 81 alkalommal szerepelt az élvonalban, idén a másodosztályban eddig 19-szer kapott lehetőséget, mindannyiszor kezdőként. A DVSC első csapatában öt találatot jegyezhetünk a neve mellett, a 2-es mezszámot viselő labdarúgó legutóbb a 10. fordulóban, a Pécs ellen szerzett gólt a Nagyerdei Stadionban.

Kinyik Ákos a száz bajnoki találkozóból 44-szer győztesen hagyta el a pályát, segítségével 26 alkalommal döntetlent játszott a Loki, míg 30-szor az ellenfél örülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában