Videókkal

2021.02.27. 13:42

Bodnár lő, gól: bőven voltak szép pillanatok a régi Loki–Vasasokon

Archív meccsösszefoglalókkal vezetjük fel a két csapat hétvégi meccsét, tartsanak velünk!

Fotó: YouTube / MLSZ TV Archív

Két nagy múltú csapat játszik rangadót hétvégén a labdarúgó NB II.-ben: a listavezető DVSC a második Vasast fogadja a Nagyerdei Stadion gyepén vasárnap 19.30-tól. Ha feltúrjuk a két együttes közös első osztályú múltját, néhány igen jó meccs is a kezünkbe akad, és szerencsére a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) archív mérkőzésfelvételeket bemutató YouTube-csatornája konzervált is belőlük néhányat. Ezek közül mi most a Debrecenben lejátszott derbiket emeljük ki, az MLSZ videók alatti kísérőszövegeivel kontextusba helyezve. Hát akkor, hangolódjunk!

1993. szeptember 18. – Debrecen–Vasas 3–1

Ezt a meccset az NB I. 6. körében játszották. A Debrecen ekkor csak rosszabb gólkülönbségével szorult a második helyre, a Vasas kiesőhelyen állt.

1994. október 1. – Debrecen–Vasas 0–3

Az első osztály 9. fordulójából. A fegyelmi bizottság 3–0-s gólkülönbséggel a Vasas javára írta a meccset. A Vasas továbbra is osztályozós helyen állt, a Debrecen tizedik volt.

1996. május 26. – Debrecen–Vasas 2–3

NB I., 26. kör. A forduló után a Vasas és a DVSC egyaránt 38-38 ponttal állt, az angyalföli gárda negyedik, a hajdúsági ötödik volt.

2000. május 6. – Debrecen–Vasas 4–2

A 30. fordulóban járunk. A Vasas ezzel a vereséggel négy pont hátrányba került a második MTK mögött, a DVSC ekkor hatodik volt az NB I.-ben.

2000. november 3. – Debrecen–Vasas 1–2

Az első osztály rájátszásának első köre. Az alapszakasz eredményeit nem vitték magukkal a klubok, csak az ottani helyezések alapján kapott jutalompontokat.

Borítókép: Bodnár László csodás gólt vágott a Vasasnak 2000 májusában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában