átigazolás

2021.02.15. 09:02

A Lokiban folytatja a Besiktas tehetsége

A DVSC másfél évre kölcsönvette a török Besiktastól Kalafat Álmost.

Fotó: dvsc.hu

Csaknem 4 hete tréningezik a Lokival Kalafat Álmos, a török Besiktas 19 éves szélsője, vasárnap pedig eldőlt, hogy Debrecenben is marad – számolt be a dvsc.hu. A tehetséges, magyar anyától és török apától született labdarúgó több mint egy évtizede nevelkedik a török óriásklub kötelékében, bekerült már a felnőtt gárda keretébe is. A Besiktas U19-es együttesében egyébként legutóbb 27 mérkőzésen 12 találatot ért el. A fiatal játékos balszélsőként, illetve csatárként bevethető, bemutatkozott a magyar korosztályos válogatottban, az U18-as és az U19-es nemzeti együttesben is gólt szerzett már.

Fotó: dvsc.hu

A DVSC és a Besiktas megállapodott, hogy Kalafat 1,5 évre kölcsönben a Lokihoz igazol, a szerződésben vételi opció is van. A török sajtó egy része által „Wonderkidnek”, azaz „Csodagyereknek” nevezett Álmos a DVSC II. január végi, Hidasnémeti elleni felkészülési mérkőzésén öt gólt lőtt, ezután pedig hosszabb távon is bizonyíthat a cívisvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában