Labdarúgás

2021.01.31. 19:07

Szécsi duplájával nyerte a Loki a szezonnyitó mérkőzést

A Loki hátrányból fordítva győzte le a Siófokot, megőrizve ezzel száz százalékos teljesítményét hazai pályán.

Fotó: Kovács Péter

A hétvégén folytatódott a Merkantil Bank Liga a 22. fordulóval, a csapatok december közepét követően tértek vissza a pályára. A Debreceni VSC a BFC Siófokot fogadta vasárnap 17 órától a Nagyerdei Stadionban, a Loki a tabella éléről, a vendégek pedig a 14. helyről várták a találkozót. Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője a meccs előtt elmondta, hogy már nagyon várta a tavaszi idény startját. A szakembernek Szatmárit eltiltás miatt, Korhutot, Kusnyírt, Bárányt és Bényei Ágostont pedig sérülés miatt kellett nélkülöznie.

A meccs elejétől kezdve agilisan játszott a Siófok, egészen magasan letámadták a debrecenieket, akiknek láthatóan ez nem ízlett. A 7. percben aztán a vendégek kerültek helyzetbe, Gróf hatalmas bravúrral védte a közeli lövést, majd nem sokkal később Kecskés eresztett el egy távoli lövést, ami csak néhány centivel kerülte el a kaput. A 13. percben egy hosszú indítással lépett volna el a villámgyors Cipf, de Gróf el tudta előle rúgni a labdát. A szögletet követően aztán Balogh Bence elé került a játékszer, amit közelről a hálóba kotort, így megszerezte a vezetést a Siófok. 0–1. A bekapott gól után megnőtt a cívisvárosi labdabirtoklás, viszont nagyon fegyelmezetten és stabilan védekeztek a Balaton-partiak, ráadásul gyors és veszélyes kontrákat vezettek leginkább a két szélen. Egy ilyen után a 41. minutumban szabadrúgást végezhetett a BFC, Gróf messze kimozdult a kapujából és röviden ütötte ki a labdát, amit aztán Horváth Milán fejelt vissza, de Kinyik a gólvonalon állva tisztázni tudott. Az első igazi hazai lehetőségre az első félidő utolsó percéig kellett várni, akkor Dzsudzsák eresztett el egy távoli lövést, de Hutvágner a léc fölé tolta a labdát.

A szünetet követően rögtön helyzettel indított a Loki, Dzsudzsák indította szépen Ferenczit, akinek a középre adásáról viszont mindenki lemaradt. Érezhető volt a debrecenieken, hogy gyorsítani szerették volna a játékot, és igyekeztek minél nagyobb nyomást helyezni a Siófokra. Hiába szegezte oda a kapujukhoz a vendégeket a DVSC, nem talált fogást rajtuk. Ellenben egy siófoki ellentámadás végén Cipf a kapufát találta el, nagy szerencséje volt a hajdúságiaknak, hogy egygólos maradt a hátrányuk. Azonban, ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzet megbosszulta magát, hiszen az 55. minutumban Dzsudzsák távoli lövését Hutvágner pont a lesipuskás Szécsi elé ütötte, aki köszönte szépen és a hálóba passzolt. 1–1. A vendégek lest reklamáltak, azonban a Loki támadója a védők mögül indult.

A találatot követően is fölényben játszottak a hazaiak, keveset volt a Siófok birtokában a labda. A 65. percben Szécsi ellen szabálytalankodtak a pálya jobb oldalán, Dzsudzsák a pontrúgásból tökéletesen tálalt a befutó Szécsi elé, aki egyből a léc alá lőtt. Megfordította a meccset a Debrecen. 2–1. Ahogy telt az idő, úgy tűntek a vendégek egyre fáradtabbnak, ezért már nem futotta az erejükből komoly helyzet kialakítására, főleg miután Varjast második sárga lapja után kiállította a játékvezető.

A Loki egy gyengébb első félidő után a másodikra ritmust tudott váltani, és megfordítva az eredményt továbbra is száz százalékos teljesítménnyel büszkélkedhet a Nagyerdei Stadionban. A Kondás-csapat következő bajnokiját szombaton játssza majd Szolnokon.

Bakos Attila

A tények

Merkantil Bank Liga, 22. forduló

Debreceni VSC–BFC Siófok 2–1 (0–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kulcsár Katalin (Berényi Ákos, Belicza Bence Péter)

DVSC: Gróf – Kinyik, Pávkovics, Poór – Varga J. (Bévárdi, 87.) – Pintér Á. (Talpalló, 80.), Dzsudzsák, Bódi, Ferenczi J. – Szécsi M., Tischler (Haris, 70.). Vezetőedző: Kondás Elemér

Siófok: Hutvágner – Tömösvári, Jagodics, Horváth M. Kiss B. – Kecskés, Tajthy T. – Cipf, Gaál B. (Varjas, 66.), Balogh B. (Hajnal, 68.) – Elek B. Vezetőedző: Waltner Róbert

Gólszerző: Szécsi (56., 65.) illetve Balogh B. (12.)

Sárga lap: Pávkovics (40.), Szécsi (81.), Tajthy (84.), Talpalló (93.), illetve Tömösvári (28.), Jagodics (48.), Varjas (68., 91.), Horváth M. (80.).

Kiállítva: Varjas (91.)

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Az első félidőt langyosan kezdtük, az ellenfelünk jött ki győztesen mindegyik párharcból. Több szöglethez is jutottak, az egyikből pedig megszerezték a vezetést. Pontatlanok és figyelmetlenek voltunk. A félidőben rendeztük a sorokat, ritmust váltottunk, és rögtön meg is voltak a helyzeteink. Szerencsére meg tudtuk fordítani a találkozót. Egy rendkívül kellemetlen ellenfél ellen játszottunk, többször átlépték az egészséges agresszivitás határát is, de a csapat tagjai küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak. A második félidőben kellett is.

Waltner Róbert: A meccs képe alapján minimum a döntetlent megérdemeltük volna, az első félidő teljesen a miénk volt. Több helyzetet kialakítottunk, fegyelmezettek és szervezettek voltunk. 1-0-nál egy szép akció végén volt egy kapufánk, és csak a szerencsén múlott, hogy az kifelé jött és nem befelé. A Debrecen azért vezeti a bajnokságot, mert ma nem játszottak jól, mégis nyerni tudtak. Mi jól játszottunk, de voltak hibáink is. Nem volt szerencsénk. Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez! Én csalódott vagyok, mert a meccs képe alapján az X-et megérdemeltük volna, de győzelmi esélyeink is voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában