Kosárlabda

2021.01.07. 09:09

Örömtől duzzadva haladna előre az egyetemi csapat

Soha nem látott sikert ért el a DEAC az Oláh Gábor utcán.

20210105 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló DEAC - Delfinek - Kaposvári Kosárlabda Klub NBI férfi kosárlabda mérkőzés. képen: Somogyi Ádám #30

Fotó: Napló-archív

A DEAC kosárlabdacsapata 90–49-es győzelmet aratott a Kaposvári KK együttese ellen az NB I. 10. fordulójában.

„Mióta feljutottunk, nem volt ilyen nagyarányú győzelme a csapatnak”

– kezdte boldogan a mérkőzésre való visszaemlékezést Becsky István, a DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetője a Naplónak. – Tipikusan olyan mérkőzés volt ez, amelyen minden sikerült. Már az előjelek is jók voltak, hiszen Stefan Moody kivételével felépültek a sérültjeink, a vírus is ,,eltávozott” a csapat háza tájáról – remélem nem kiabálom el –, ezért bizakodva álltunk a meccshez, s végül minden összejött.

A szakosztályvezető arról is beszélt, hogy szeretné, ha a jó játékot át tudnák ültetni a szombati, Körmend elleni mérkőzésre is, akkor érne igazán sokat ez a győzelem nekik, ha ott is sikerrel tudnák venni az akadályokat. – Ugyanilyen jól kellene kezdenünk azt a találkozót is, s még jobban oda kellene figyelnünk a védekezésre, akkor lehet esélyünk a nagy múltú Vas megyei csapat otthonában – mondta a vezető.

Becsky István, a DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetője | Fotó: Kiss Annamarie

Becsky István arra is kitért, hogy nagyon jó erőket képvisel a körmendi alakulat, jól dobnak otthon, éppen ezért fegyelmezettség kell a leginkább ellenük. Azt reméli, ki fog ütközni az, hogy immáron majd teljes kerettel tudnak pályára lépni.

– Bízom benne, hogy a Somogy megyeiek elleni parádés győzelem erőt ad a folytatásra, tudunk győzni szombaton, s még feljebb tudunk lépni a tabellán a végső céljaink elérésének irányába – zárta gondolatmenetét a szakvezető.

Palánki István

A borítóképen: Somogyi Ádám, a DEAC játékosa a Kaposvár elleni mérkőzésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában