Visszatekintő

2021.01.20. 12:48

Nagy Timi történelmi sikerét hozta 2020 utolsó negyedéve

Szerencsére ősz végén és tél elején sem maradtunk megyei vonatkozású sportos érdekességek nélkül.

20200910 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Új elnökséget választott a magyar ökölvívó szövetség - a 10 hónapja átadott edzőterem bemutatása. képen: Nagy Tímea az év női ökölvívója

Fotó: Kiss Annamarie

Vegyük mindjárt a Loki focistáit, akik szponzori vonalon erősödtek, hiszen három évre a Tranzit Csoport lett a gárda főszponzora, majd nem sokkal később arról is beszámolhattunk, hogy lezárult a klub adásvétele, és az augusztusban életre hívott DVSC Egyesület lett a DVSC Zrt. többségi tulajdonosa.

De más jó híreket is hoztak az őszi szelek: a Shogun SE karatékái 6 arany-, 9 ezüst- és 9 bronzéremmel tértek haza az Utánpótlás Össz-knockdown Magyar Bajnokságról. Kiválóan szerepeltek a Fitparádén Koncz Brigitta versenyzői: Borsos Cintia egy második és egy ötödik, míg Tóth Panna egy harmadik, valamint egy kilencedik helyezést ért el. Amiről korábban még csak beszéltek, a héten hivatalossá vált: a teniszező Bondár Anna a Hajdúszoboszlói SE-be igazolt.

A gyenge idénykezdést követően edzőt váltott a DEAC labdarúgócsapata, az új szakvezető a Loki-ikon Sándor Tamás lett. Még egy kis foci: igazi rangadóhoz méltó hangulatban játszott döntetlent Nyíregyházán a DVSC, a két szurkolótábor számára az év meccsén Pintér Ádám közvetlenül a lefújás előtt szerezte a Debrecen egyenlítő gólját, a mennybe repítve a helyszínen drukkoló mintegy 1500 fős Loki-tábort.

Kevésbé jó hír, hogy a hetedik fordulóban véget ért a Kaba menetelése a Magyar Kupában, a nagyszerű hangulatú csatában Plókai Mihály tanítványai a hosszabbításban bukták el a továbbjutást a Dunavarsánnyal szemben. Ha már feketeleves: a női kézilabdásoknál is közbeszólt a korona, a Boglári Akadémia-SZISE elleni idegenbeli bajnokit el kellett halasztani – ekkor még senki nem gondolta, hogy legközelebb tétmeccset majd november vége felé vív a csapat.

Novemberben megtartották a hagyományos Rajkai–Kerékgyártó Emlékversenyt, futballválogatottunk kijutott az idei, részben magyar rendezésű Európa-bajnokságra. Sporttörténelmet írt Nagy Tímea, ugyanis a győri felnőtt ob-n belépett a tizenháromszoros bajnokok táborába. Sajnos nem sikerült kivívnia az EHF-Európa-liga csoportkörébe jutást a DVSC Schaefflernek, miután 31–30-ra kikapott a török Kastamonutól idegenben. Hír volt még a gárdáról, hogy felszállt a fehér füst: nyártól Szilágyi Zoltán, a váci csapat jelenlegi edzője irányítja a szakmai munkát a cívisvárosi együttesnél.

Az év utolsó hónapja mindig csendesebb a többinél, tavaly sem volt másképp. Se­nánszky Petra ismét megtréfálta hagyományos úszókat, hiszen a Kaposváron megrendezett országos bajnokságon ötven gyorson újra aranyérmet szerzett. Egymás elleni bajnokival búcsúztatta az esztendőt a DVSC és a DEAC, a Loki 4–1-re győzött, és az első helyen, nyolcpontos előnnyel várhatja a folytatást. Az egyetemistáknak sokkal rosszabbul sikerült az ősz, hiszen sereghajtóként várják a tavaszi feltámadást.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában