így tekintett vissza

2021.01.14. 13:01

Évértékelő keretében kérdezték a klubelnököt

Marosi György Csongor, a Hajdúszoboszlói Sportegyesület elnöke, évértékelő és kitekintő interjút adott a Hajdúszoboszlói Városi TV-nek.

Az elnök a vírushelyzet miatt videóinterjús formátum keretében értékelte a 2020-as évet, annak pozitív és negatív történéseit is kiemelve. A sportegyesület a vírushelyzethez és a felmerült igényekhez alkalmazkodva az edzéseket az online térbe helyezte át.

– Ahogyan azt a szülők is bizonyára észrevették, a vírushelyzet teljesen újfajta kihívások elé állított mindenkit. Számunkra mindig is első volt a nálunk sportoló gyermekek egészsége és biztonsága, így egy percig sem volt kérdés hogy az edzések megtartását a sporttelepen szüneteltetjük – hangsúlyozta az elnök.

Az online edzések változó, de összességében jó létszámmal működnek hónapok óta és mindaddig folytatódni fognak amíg erre igény mutatkozik.

Labdarúgás, kézilabda, tenisz...

Az interjúban szó volt még labdarúgásról, kézilabdáról, valamint teniszről is. A látvány- és csapatsportágak tekintetében nagyot erősödött a klub az utóbbi években. A felnőtt labdarúgócsapatuk magabiztosan vezeti a megyei bajnokságot, a HSE-Hungarospa Nádudvar kézilabda csapat pedig egy kissé gyenge kezdés után stabil, jó teljesítményt nyújtva az NB II.-es középmezőnyében helyezkedik el. A tenisz területét érintve természetesen szó volt Bondár Anna leigazolásáról és külföldi sikereiről is. Bondár Anna legutóbb Abu Dhabiban versenyzett, ahol igen jó teljesítménnyel, feljutott az év első WTA versenyének főtáblájára.

Nem állnak meg a fejlesztések sem

– A koronavírus-járvány ellenére, kiemelt kormányzati beruházás keretében a városban hamarosan megépítenek egy multifunkciós rendezvényközpont is. A sportegyesület természetesen az önkormányzattal szoros együttműködésben dolgozik, így a leendő komplexum területére eső beruházásainkat elhalasztjuk, és amennyiben érkezik hozzánk sportszakmai kérdés – úgy a munkát is segítjük. A rekortán pályánk lefedése így ugyan tovább csúszik, de eközben egyéb fejlesztéseket még meg tudunk valósítani – hangsúlyozta az elnök. Hozzátette, hamarosan megkezdik az élőfüves pálya öntözőrendszerének felújítását, új hazai- és vendég büfék létesítését is.

Külön örömre adhat okot, hogy az említett sportágak mellett számos egyéb sportszakosztály is működik, többek között gimnasztráda, hastánc, lövészet, teqball. Az online edzésekre történő átállás mellett továbbra is arra törekszenek, hogy az összes szakosztály működését segítsék, és minél több gyermekkel ismerhesse meg a sport szerteágazó, izgalmas világát.

– Úgy gondoljuk, a sport nagyban hozzájárulhat egy teljesebb, egészségesebb élethez és nálunk mindenki közösségre lelhet. Ezen elvek mentén dolgoznak edzőink, és mi magunk is. Ahogy a Vasas, úgy a mi jelmondatunk is: Nálunk a Család az első! – zárta gondolatait a klubelnök.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában