Itthoni vereség

2021.01.18. 07:09

Egygólos meccsen kapott ki a DEAC jégkorongcsapata – videóval

Nem várt 3–1-es pofonba szaladt bele múlt pénteken hazai pályán a DEAC jégkorongcsapata.

Fotó: deac.hu-archív

Elszántan és magabiztosan készülődtek az egyetemisták vasárnap esti találkozójukra a Gyergyói HK csapatával szemben. A srácok fogadkoztak, hogy feledtetik a Titánok elleni fiaskót, és ennek megfelelően álltak bele a mérkőzésbe. A debreceni szimpatizánsok örömmel konstatálták, hogy Novotny Dominik felgyógyult és újra elfoglalta a helyét az első sorunkban – elevenítette fel a debreceni klub hivatalos oldala.

A DEAC-nak számos lehetősége nyílt a győzelemre a mérkőzés folyamán. Az akarattal, a küzdéssel nem is volt probléma, ám ahogy arra később David Musial vezetőedző is rávilágított: a hokit gólra játsszák. Mintha valamilyen pszichés gát épült volna ki a srácokban, erre utal az is, hogy az emberelőnyös játékuk egy ideje gyengén működik. Az okokat lehetőség szerint gyorsan meg kellene találni, mivel csütörtökön egy újabb félelmetes ellenfél, a Brassó érkezik Debrecenbe.

A vasárnapi meccs végén David Musial vezetőedző lényegretörően nyilatkozott. – Úgy gondolom, nem játszottunk rossz mérkőzést – mondotta a debreceni szakvezető. – Sok helyzetünk volt, de ezeket nem tudtuk értékesíteni, lőtt gól nélkül pedig nem lehet meccset nyerni. Az utolsó harmadban próbálkoztunk, de nem tudtuk kihasználni az emberelőnyöket és még egyszer hangsúlyozom, az a csapat, amelyik nem lő gólt, nem érdemli meg a győzelmet.

2021.01.17. 18.30 Debreceni Jégcsarnok

Erste Liga 133

DEAC – Gyergyói HK 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Gólszerző: Szigeti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában