Tenisz

2021.01.08. 09:13

Eddig tartott a hajdúszoboszlói csoda az emírségekben

Véget ért Bondár Anna menetelése, de így is szép volt.

Hajdúszoboszló 20200723 Tenisz 2020 Hungarospa kupa salak Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Bondár Anna

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Az Abu-Dzabi Open egy 500-as kategóriájú női tenisztorna az Egyesült Arab Emírségekben, ami – látva a résztvevők névsorát – igencsak nagy jelentőséggel bír, és nemcsak a megszerezhető pontok miatt, de a pénzdíj végett is. A WTA versenynaptárba első alkalommal ebben az évben került be ez a rendezvény, korábban a nők számára ezen a helyszínen csak bemutató jellegű tornákat rendeztek, most viszont az utolsó megmérettetések egyike, mely megelőzi az év első nagy Grand Slam-tornáját, az Australian Opent.

Mint minden nagy küzdelemsorozat, így ez is már az első napokban tartogatott meglepetéseket.

A legjobb 10-ből ugyanis máris búcsúzni kényszerült Vondrousova, Jennifer Brady, Vekic és Kontaveit is, utóbbi hölgy kapott ki közülük egyedül két szettben, ráadásul a másodikban, mintha pályán sem lett volna az észt tehetség. Babos Tímea páros partnere Kristina Mladenovic sem bírta sokáig a pályán, 1 óra alatt kapott ki az akár végső győzelemre is esélyes Muguruzától, aki Bondárnak lett volna az ellenfele pénteken, ha jobban alakulnak a magyar lány adogatásai.

Folytatódnak a küzdelmek pénteken immáron magyar érdekeltségű mérkőzés nélkül, de pályára lép az 1. helyen kiemelt Kenin, illetve a 2. helyen rangsorolt Szvitolina is.

Mint említettük, Bondár Anna, a Hajdúszobosz­ló SE teniszezője is ott volt az Abu-Dzabiban zajló, 565 ezer dollár összdíjazású, keménypályás női tenisztorna főtábláján. A világranglista 90. helyezettje, a fehérorosz Aliaksandra Sasnovich volt az ellenfele. Két játszmában kikapott ugyan megyénk kiválósága (2:6, 3:6), de az első szettben, ha nincs a korai brékje a fehérorosz hölgynek – a második adogatását elvette a szoboszlói lánynak –, akkor többre lett volna hivatott Bondár. A második szettben, később, de szintén elbukta egy szervajátékát Bondár, mely végzetesnek bizonyult.

Palánki István

Borítókép: Bondár Anna, a HSE teniszezője büszke lehet magára

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/fotablara-jutott-bondar-anna-4884187/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/hajduszoboszloi-siker-a-nemzetkozi-tenisztornan-4881499/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában