Vízilabda-világliga

2021.01.07. 13:21

Debrecenben csobban, de már az olimpiára készül a magyar válogatott

Märcz Tamás és a magyar vízilabda-válogatott kilenc Európa-bajnokkal küzd három napig a cívisvárosban.

Fotó: waterpolo.hu

A Debreceni Sportuszodában rendezik január 8-10. között a FINA vízilabda-világliga selejtezőit, melyen 8 ország képviselteti magát. Pénteken a negyeddöntőkre kerül sor. Érdekes módon nem 4, hanem 3 mérkőzés lesz a világliga ezen szakaszában, hiszen még októberben lejátszották a Spanyolország–Szerbia negyeddöntőt, melyet meglepetésre a spanyolok nyertek meg 13–11-re. Velük egy ágon a franciák és a görögök vannak. A két válogatott küzdelme – azt gondolná az ember, hogy – nem tartogat nagy izgalmakat, ugyanis Görögország nemzeti csapata jóval erősebbnek tűnik, de a gallok okoztak már meglepetést, legutóbb épp a mieinket verték meg 15–10-re a világligában. Az összecsapások majd a Horvátország–Montenegró mérkőzéssel kezdődnek, ami ismerve a két csapat játékerejét, egyik oldalon sem lesz sétagalopp, bár valamivel a horvátok tűnnek esélyesebbnek az elődöntőbe jutásra, a két csapat legutóbbi meccsét a montenegróiak nyerték meg 10–9-re.

Magyar esélyek

Ez a találkozó magyar szempontból is fontos lesz, hiszen ezzel a két gárdával vannak Märcz Tamás tanítványai egy ágon. A péntek esti magyar–olasz rangadó győztese az említett meccs győztesével játszik majd szombaton a döntőbe jutásért.

„Az alapvető célunk a világligával, hogy tovább épüljünk, hiszen keressük a legmegfelelőbb csapatot az olimpiára. Nehéz három mérkőzés lesz, de a sok hiányzó ellenére szeretnénk markáns csapatot felvonultatni”

– nyilatkozta a kapitány a szövetség honlapjának.

A torna teljes egészében zárt kapus lesz, de a magyar érdekeltségű mérkőzéseket és a döntőt az M4 Sport élőben közvetíti.

Palánki István

A világliga programja

Január 8., péntek (negyeddöntők)

16:45: Horvátország–Montenegró (1.)

18:30: Franciaország–Görögország (2.)

20:00: Olaszország–Magyarország (3.)

Szerbia–Spanyolország 11–13 (4.)

Január 9., szombat (5-8. helyért)

15:00: 1. vesztes – 3. vesztes

16:45: Szerbia – 2. vesztes

Január 9., szombat (elődöntők)

18:30: Spanyolország – 2. győztes

20:00: 1. győztes – 3. győztes

Január 10., vasárnap (helyosztók)

15:00: A 7. helyért

16:45: Az 5. helyért

18:30: A 3. helyért

20:00: Döntő

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Kovács Gergő (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában