kézilabda

2020.12.30. 18:01

Nem tört meg a kilencéves átok, kikapott a Loki Siófokon

Sokáig jól játszott a DVSC, de nem bírta a végét, így fordítottak a Balaton-partiak.

20200927 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló DVSC SCHAEFFLER - Siófok KC NBI női kézilabda mérkőzés. képen: BORDÁS RÉKA #18

Fotó: Napló-archív

Rengeteg idő, 94 nap után lépett pályára ismét a DVSC Schaeffler a magyar bajnokságban. A Balaton partján kilenc éve nyeretlen piros-fehérek az elmúlt időszakban meggyengült Siófokhoz látogattak.

A debreceniektől sérülés miatt hiányzott Hornyák Dóra, Arany Rebeka, és az argentin Elke Karsten. A kezdő sípszó előtt Köstner Vilmos maga is kíváncsi volt, miként teljesítenek tanítványai, a hosszú kihagyás után de a másik mesterben, Zradko Zovkóban is sok volt a kérdőjel az összecsapás előtt.

A Loki kezdte a játékot, Vámos Petra villanása eredményezte a találkozó első gólját, rögtön duplázhatott volna a Debrecen, de Bánfai mellé emelt ziccerben.

Bordás Réka góljával már 4–2 volt a Lokinak a 4. percben., ezután egyenlített a Siófok, de aztán újra visszaállt a vendégelőny. Az első cserét védekezésben eszközölte Köstner Vilmos: Kovács Annát Tóvizi Petra váltotta a 10. percben.

Nagy iramban zajlott a találkozó, hiába volt kétszer is emberelőnyben a DVSC, háromgólos fór helyett mindig a siófokiak találtak be.

A Loki tudatosan próbálta meg kihasználni a gyors emberei sebességét, ha pedig felállt védelemmel szemeben kellett támadni, akkor rendre a jól megjátszható Bordást keresték a piros-fehérek, aki élt is a lehetőségekkel.

A siófokiak zavaróval védekeztek középen, amelyet a hajdúságiak a fellépő védő mögött megnyíló területekre befutva igyekeztek kihasználni.

Már 15–10-re is vezettek Kovács Annáék, amikor hirtelen kettős emberhátrányban találta magát a gárda: előbb Tóvizi Petrát, majd rossz cseréért Vámost ültették le két percre a sporik, a különbség pedig háromra csökkent (22. perc, 12–15).

A kettős emberhátrány megváltoztatta a játék képét, a Siófok talpra állt, Köstner magához is hívta tanítványait. Végül 19–17-es debreceni vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.

Szünet után folytatódott a kapkodás, többször is elejtették a labdát a játékosok. Csapó Kyrát a német Ann-Cathrin Giegerich váltotta a Loki kapujában. Már a harmadik büntetőjét hagyta ki a DVSC, de Bánfai harmadik ejtésével ismét kettővel ment a Debrecen (38., 23-25).

Újra és újra egyenlített a Siófok, ám egy ideig nem sikerült a maguk felé billenteniük a mérleg nyelvét, de 44. percben aztán eljött a nem várt pillanat, utolérte a vendégeket Zovko együttese.

A debreceni stáb időt kért, majd 7 a 6 elleni támadással próbálkozott a Debrecen felemás sikerrel. Fáradni látszott a DVSC, három góllal mentek a Balaton-partiak, ebben a periódusban igencsak szenvedett támadásban a Loki. Az utolsó percekre védekezésben zavaróra állt át a Debrecen, Vámos 12-ik találatával újra egyenlő volt az állás (57. perc, 32–32).

Ám sajnos nem bírták a végét a piros-fehérek, így a Siófok győzött 35–33-ra.

MSZ

A tények

Női kézilabda NB I., 20. forduló

Siófok KC – DVSC Schaeffler 35–33 (17–19)

Siófok, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth P., Marton B.

Siófok: Szikora – Böhme 1, JEZIC 5, KISS N. 8, Kobetic 3, Niombla 3, Aoustin 2. Csere: Csapó Kincső (kapus), Tomori 1, TÓTH G. 5, Hársfalvi 4, Such 2, Mazák-Németh 1. Edző: Zdravko Zovko.

DVSC: Csapó Kyra – Bánfai 3, Kovács Anna 4 (1), Vámos P. 13 (3), BORDÁS 5, DESZPOTOVICS 5, Vantara-Kelemen 2. Csere: Giegerich (kapus), Tóvizi 1, Petrus, Vámosi P. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–3. 10. p.: 5–7. 19. p.: 9–14. 28. p.: 16–17. 32.p.: 20–20. 32. p.: 22–24. 44. p.: 27–26. 50. p.: 31–28. 55. p.: 31–31. 58. p.: 34–32.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/0, ill. 8/5.

Mesterszemmel

Zdravko Zovko: – A Debrecen nagyon stabil, jó csapat, jó elegye a fiatal és a rutinos játékosoknak egy remek edzővel. Nem úgy játszottunk, ahogy vártam, de a győzelem fontos volt. Az első félidőben rosszul védekeztünk, rengeteg gólt kaptunk és sok ziccert hibáztunk.

Köstner Vilmos: – A lányok minden vágyamat teljesítették, kivéve a győzelmet. Színes, szép támadójátékot játszottunk, buta kis hibákkal. Sok taktikai dolgot meg tudtunk valósítani, jóval többet, mint amire számítottam. Voltak hiányosságok, sajnos hiányzott egy-két értékesíthető ziccer és kimaradt hétméteres, de tetszett a csapat hozzáállása, ha ezen az úton haladunk, szép tavasz állhat előttünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában