dvsc

2020.12.29. 15:54

Menyhárt Ernő: mai napig jólesik a Debrecenben kapott szeretet

Az egykori Loki-játékos saját pályafutásáról és a cívisvároshoz fűződő viszonyáról is mesélt a klub hivatalos honlapjának.

Menyhárt Ernő | Fotó: dvsc.hu

A jelenleg 68 éves Menyhárt Ernő Budapesten született, a DVSC-ben összesen 199 bajnoki találkozón és 5 nemzetközi kupamérkőzésen játszott 1977-től 1983-ig – írja a dvsc.hu. Az első debreceni meccsén rögtön betalált, a több poszton is bevethető játékos jellegzetes cseleket mutatott be, amelyet „Menyus-csel”-ként ismert a publikum. A szurkolóknak hamarosan egyik kedvence lett, rigmusokat alkottak róla, de napjainkban is sokan emlegetik még Debrecenben. Menyhárt Ernő a klubhonlapnak adott interjút a közelmúltban.

Menyhárt Ernő | Fotó: dvsc.hu

A beszélgetés kezdetén elárulta, elég kalandos úton került a DVSC-be. – Mikor a kötelező katonai szolgálatot töltöttem, a Kossuth-Kelet SE játékosaként a DVSC ellen is megmérkőztem, majd ezt követően sokan hívtak a másodosztályban szereplő debreceni csapathoz. A leszerelés után végül az NB I.-es Rába Vasas ETO-t választottam, ahol a következő évben három fegyelmi vétséget elkövettem (engedély nélkül megnősültem, nem vettem részt a május 1-jei felvonuláson, valamint lejárattam a klubot azzal, hogy reggelente az újság olvasása mellett sokszor zacskós kakaóval zsemlét fogyasztottam, és úgy mentem edzésre). Ezt követően távoztam Győrből és úgy alakult a pályafutásom, hogy 1977 nyarán a szókimondó író, Végh Antal által a cívisvárosba utaztam, a továbbiakban pedig ott bizonyíthattam. A Rába ETO-nál ugyan bezárult egy ajtó, de egy újabb tárult felém Debrecenben, ahol életem legszebb hét évét tölthettem – árulta el a Loki egykori kiválósága.

Menyhárt Ernő az interjúban többek között elmondta:

  • utólag úgy gondolja, játékstílusa alapján az egész pályafutása alatt klasszikus kispályás-labdarúgó volt;
  • a mai napig jólesik neki a Debrecenben kapott szeretet, és bár jelenleg Sopronban él, szíve visszahúzza a cívisvárosba;
  • és nagyon tiszteli Herczeg András munkáját.
  • A teljes beszélgetést a DVSC hivatalos honlapján lehet elolvasni.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában