Sportösszefoglaló

2020.12.14. 09:06

Élre törtek a DEAC-os lányok

Remek teljesítménnyel győztek a Debreceni Egyetem női futsalosai az Astra otthonában és ezzel átvették a vezetést a tabellán. A fiúknak sajnos nem ment ilyen jól a hétvégén, a DEAC jégkorongozói, kosarasai, röplabdázói és labdarúgói is kikaptak.

Fotó: deac.hu

Jégkorong – három ponttal zárult az erdélyi túra

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata az elmúlt egy hétben három mérkőzést játszott Erdélyben. A túra jól indult, hiszen Csíkszeredában sikerült nyerni, utána azonban kikaptak a Gyergyótól, majd legutóbb a Brassó is borsot tört az orruk alá, miután 4-1-re nyerni tudott. Ezen a mérkőzésen a játék képe még véletlenül sem tükrözte a számszerű végeredményt, hiszen az egyetemisták végig támadtak, összesen 58 lövéssel veszélyeztettek, míg a Farkasok csak 38 kísérletig jutottak el – olvasható a debreceni klub honlapján.

Fotó: deac.hu

– Szerintem nem játszottunk rosszul, de túl sok helyzetet hagytunk ki, ennek köszönhető, hogy vereséget szenvedtünk – állapította meg a DEAC szakvezetője, David Musial. – Mindenki keményen küzdött, hogy gólokat szerezzünk és megnyerjük a mérkőzést, de sajnos nem jártunk sikerrel. Gratulálok a Brassónak a győzelemhez!

Kosárlabda – tisztes helytállás a Falco otthonában

Hatpontos vereséget szenvedett a Falco KC otthonában a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 13. fordulójában. A tartalékosan felálló debrecenieknek ugyan több biztató szakasza is volt az összecsapás során, de a címvédő végig kézben tartva a mérkőzést 77-71-re győzött.

Fotó: deac.hu

– Nem azzal az agresszivitással kezdtük a mérkőzést, ahogyan azt előzetesen megbeszéltük, kicsit későn ébredtünk rá, hogy lehet keresnivalónk Szombathelyen, hiszen a sok mérkőzés miatt ők is fáradtabban kosárlabdáztak a megszokottnál – mondta Kovács Adrián vezetőedző. – Ennek köszönhetően futnunk kellett az eredmény után, s amikor közelebb kerültünk, mindig közbejött egy-egy buta hiba, gondolok itt elsősorban a 19 második esélyre és a rossz triplázásunkra, ami egy ilyen szintű csapat ellen nem fér bele. A második félidei játékunkra azt gondolom, építhetünk a jövőben, de nagyon várjuk már, hogy minél előbb teljes kerettel léphessünk pályára. Ennek ellenére ebben a felállásban is meg kell próbálnunk olyan mentalitással kiállni, hogy minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni – összegezte.

Labdarúgás – az esélyesebb győzött

Idegenben, mégis Debrecenben zárták az évet a DEAC futballistái, akik a listavezető Lokival csaptak össze a Nagyerdei Stadionban. Ahogy azt várni lehetett, a DVSC nagy mezőnyfölényben futballozott, és már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést, miután négyszer is eredményes tudott lenni. Kiss Bence révén ugyan sikerült szépíteni, de szorosabbá tenni az eredményt már nem.

– A DVSC ellen nem a legszerencsésebb bátran futballozni, mi mégis megpróbáltuk a mérkőzés elején… Nehéz bajnokira számítottunk, s a Loki ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. Annak azért örülök, hogy az előre játékunkban látszik a fejlődés – értékelt a DEAC trénere, Sándor Tamás.

Futsal – átvették a vezetést

A visszavágás vágya is fűthette a DEAC női futsalosait az Astra elleni vasárnapi mérkőzésen, hiszen Dombó János együttese október közepén 5-2-re győzött a DESOK-ban. Ezúttal azonban a mieink remek játékkal rukkoltak elő az Üllőn rendezett találkozón, és 4-1-re győztek a forduló előtt még éllovas hazaiak ellen. A sikernek köszönhetően Üveges Katalin együttese átvette a vezetést a bajnokságban.

Fotó: deac.hu

– Nagyon optimista voltam a mérkőzés előtt – kezdte az értékelést Üveges Katalin. – Amikor bementem az öltözőbe, láttam a lányokon, hogy maximálisan koncentrálnak. Bíztak benne, hogy egy ilyen kaliberű ellenfelet is meg tudnak verni. Arra is felhívtam a figyelmüket, hogy egységesek vagyunk, vagyis nálunk nem egy ember, hanem a csapat teljesítményén múlik a siker. Már az elején éreztem, hogy domináltunk, szerencsére bejöttek az elképzeléseink. A védekezésünk remekül működött, a labdaszerzésekből pedig kontrákat vezettünk. Amit kértünk a játékosoktól, azt maximálisan betartották. Tiszta szívből gratulálok az egész gárdának a teljesítményért! Megint megmutattuk, hogy nem szabad minket félvállról venni – zárta a csapat játékos-edzője.

Röplabda – üres kézzel tértek haza

A Vegyész RC otthonában vendégszerepelt a sereghajtó DEAC férfi röplabdacsapata az Extraliga 14. fordulójában. A hazaiak két hónap után játszottak ismét bajnokit, míg a fekete-fehérek a bajnokesélyes Pénzügyőr ellen zsinórban három mérkőzésen edződhettek. Az egyetemi gárda bízott a sikerben, ám sajnos a Kazincbarcika mindhárom szerettet hozva 3:0-ra diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában