Jégkorong

2020.12.10. 12:40

DEAC: egy mérkőzés kipipálva

A DEAC jégkorongosai túl vannak a hárommeccses erdélyi túrájuk első állomásán.

Budapest 20200929 jgkorong OB1 OBI Erste Liga Deac Brass fot DEAC A kpen: Hetnyi Zoltn

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Az egyetemi csapat Csíkszeredában vendégeskedett kedden este, ahol 5–2-es arányban győzte le a hazai együttest. A vendéglátók október vége óta nem játszottak tétmérkőzést, hiszen majdnem az egész gárda átesett november második felében a koronavíruson, ezért halasztaniuk is kellett. A DEAC egész jó formában várta a találkozót, hiszen a korábbi három meccsükön egyaránt nyerni tudtak.

Az összecsapás másnapján Kecskeméti Áront, a DEAC másodedzőjét kereste meg a Hajdú-bihari Napló. – Az első tíz percben látszódott, hogy a Csíkszereda nagy szünet után tért vissza. Elég sok helyzetet tudtunk kialakítani ebben az időszakban, de utána magukra találtak a hazaiak, és kiegyenlített volt a küzdelem.

„Kiváló kapusteljesítmény mellett igazi csapatmunka eredménye volt ez a győzelem”

– mondta.

Fel tudtak töltődni

A debreceni szakembert arról is kérdeztük, hogy miként birkózik meg azzal a gárda, hogy négy nap alatt három meccset is le kell játszania. – Profi sportolóktól az az elvárás, hogy minél jobb felkészültségi állapotban legyenek mind fizikailag, mind fejben. Úgy gondolom, hogy nálunk ez nem jelent problémát. Szerdán a játékosoknak volt lehetőségük pihenésre, fel tudtak egy kicsit töltődni, beszélhettek a családdal és a barátokkal. Emellett biztos vagyok benne, hogy nagyon motiváltak a fiúk, hiszen nincs annál jobb, amikor az ember munkája gyümölcsöző, és ez kedden három pontban meg is mutatkozott – fogalmazott Kecskeméti Áron.

Az egyetemi alakulat átmeneti főhadiszállása Gyergyószentmiklóson van, onnan utaztak és utaznak majd a találkozók helyszíneire. A másodedző elmondta, hogy a sűrű program ellenére nem hanyagolhatják a tréningeket a hokisok. – Minden összecsapás előtt van átmozgató edzése a srácoknak, mert beindítja a vérkeringést és felébreszti a játékosokat. Ez általános rutin nálunk, jó ráhangolódás a találkozókra.

A debreceni jégkorongosok a keddi szeredai meccs után csütörtökön Gyergyószentmiklósra látogatnak, rögtön másnap, pénteken pedig Brassóba. Kecskeméti Áron szerint két nagyon jó csapat vár a DEAC-ra. – A Brassó kifejezetten gyorsan szedegeti a pontokat, ami az ő szempontjukból jó előjel lehet. De egyelőre mi még a következő, Gyergyó elleni mérkőzésünkre koncentrálunk. Náluk nemrég edzőváltás volt, egy nagyon motivált alakulatról van szó, elképesztően jó kerettel. Ahogy idáig is, amellett, hogy a saját játékunkat elemezzük folyamatosan, természetesen az ellenfélre is nagyon figyelünk – mondta.

Bakos Attila

Borítókép: Hetényi Zoltán kiváló produkciója is kellett a DEAC sikeréhez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában