Labdarúgó NB II.

2020.11.21. 12:00

Újra a fedélzeten: több hiányzó is visszatért a DVSC-hez

A kihagyás után Kondás Elemér és a legtöbb játékos visszatérhetett a Loki keretéhez.

Fotó: dvsc.hu

A kéthetes válogatott szünetet követően folytatódnak a Merkantil Bank Liga küzdelmei. A Debreceni VSC ezúttal Csákvárra látogat a bajnokság 16. fordulójában. A Fejér megyei gárda sok hiányzóval bajlódott ezt megelőzően, ezért is szerénykednek a tabella 19. helyén 13 ponttal. A Loki továbbra is az éllovas, a cívisvárosiak 37 egységet gyűjtöttek eddig.

Folyamatos kapcsolat

A DVSC sem volt könnyű helyzetben az elmúlt hetekben, volt olyan, amikor 14-15 játékosát is nélkülöznie kellett az együttesnek. Arról nem is beszélve, hogy Kondás Elemérnek is távol kellett maradnia tanítványaitól, de a debreceni vezetőedző ezen a héten már csatlakozhatott az egyre gyarapodó kerethez.

– Folyamatosan kapcsolatban voltunk a kollégákkal és a csapattal is, de rossz volt, hogy fizikailag nem lehettem ott a fiúk mellett – mondta a Hajdú-bihari Naplónak a szakember, majd folytatta. – Amúgy Igorékkal megbeszéltük a dolgokat, jól megoldották a feladatukat, és teljesen rendben ment minden. Emiatt egyébként egy percig nem is izgultam, nem volt bennem kétség, hogy ez így lesz.

A DVSC honlapja töltött fel fotókat az egyik edzésről, ahol már gyarapodni látszott a társaság. A tréner elárulta, hogy egyre többen térnek vissza a csapathoz, a hét közepén már 23 mezőnyjátékossal edzettek. A hiányzók miatt azonban az elmúlt időszakban több lehetőséget kaptak utánpótláskorban lévő futballisták is. – Úgy szedtük össze mindig a csapatot, hogy ki tudjunk állni, mert volt olyan periódus, amikor nem volt túl fényes a helyzetünk. Viszont jöttek a fiatalok és nagyon szépen megoldották a feladatot, ami rájuk volt bízva – fogalmazott a vezetőedző.

Sok gól esik

A hazaiakra jellemző, hogy gólgazdag meccseket játszanak, az elmúlt 10 találkozójukon kivétel nélkül betalált mind a két fél, és legalább háromszor rezdült a háló minden alkalommal. Ez a statisztikákban is megmutatkozik, hiszen a Csákvár az eddigi 16 fordulóban 25 gólt szerzett és 37-et kapott. Ez utóbbi szám a legmagasabb a bajnokságban, tehát a védekezéssel igencsak hadilábon állnak Visinka Ede fiai. – A ránk váró ellenfelünknél is már visszatértek a hiányzók, nagyon jól képzett, technikás futballistáik vannak. A Puskás Akadémiából is többen játszanak ott kölcsönben, úgyhogy egy erős csapattal fogunk játszani. Nem lesz könnyű összecsapás, de általában egyik sem az – hangsúlyozta a tréner.

Megnyugtató előny

Öt fordulóval a hathetes téli szünet előtt a Loki négy ponttal vezeti az NB II. tabelláját a Budaörs előtt, de ebben az időszakban még találkozni is fog egymással a két együttes a fővárosban. – Nyilván látjuk, hogy nagyon szoros a mezőny, úgyhogy minden pontot meg kell becsülnünk. Az a célunk, hogy a hátralévő mérkőzéseken minél többet gyűjtsünk, hogy megnyugtató előnnyel zárjuk az őszi szezont – mondta Kondás Elemér.

Az Aqvital FC Csákvár – Debreceni VSC mérkőzés vasárnap 17 órától kezdődik, és a hazai klub YouTube-csatornáján lehet majd " target="_blank" rel="noopener noreferrer">élő streamen követni.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában