koszorúzás

2020.11.10. 17:23

Egykori testnevelőkre emlékeztek a DEAC pályája mellett

Megemlékező koszorúzást tartott a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete kedden.

Fotó: Matey István

A DEAC pálya mellett, a cívisváros felsőoktatási intézményének egykori testnevelői tiszteletére ültetett emlékfánál találkoztak a megemlékezők. Az eseményen dr. Balogh László, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója elmondta: az elődök munkásságának köszönhető mindaz, ami ma megvalósulhat a Debreceni Egyetemen.

Fotó: Matey István

– Az, hogy ma beruházások, fejlesztések történnek az oktatási intézményben a sport és a testnevelés kapcsán, hogy új szakok indulnak el, az annak a hozzáállásnak köszönhető, amit egykori nevelőink képviseltek. Ők azok, akik kijelölik a jövőnket is, hiszen sok tanítványból mára oktató vált az egyetemen – mondta.

Fotó: Matey István

Az igazgató hozzátette, hogy a magyar testnevelés rendszere különbözik a világ összes oktatási-nevelési rendszerében lévő mozgásos, sport óráktól. – A testnevelés hazánkban azt jelenti, hogy különféle sportági mozgásformákkal, a természetes mozgásokkal, azok eszközeivel fejlesztjük a tanulók személyiségét. A koronavírus-járvány idején is kifejezetten fontos az a szemlélet, amit ebben az intézményben képviselünk. Mindennél fontosabb az egészségmegőrzés, ezt a nézetet pedig a testnevelő tanárok át tudják adni a kisgyermekeknek is – emelte ki Balogh László.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában