videóval

2020.11.25. 09:12

DVSC: mindig a győzelem a cél

Kinyik Ákos mindig azon a poszton szerepel, ahol a csapatának a legnagyobb szüksége van rá.

20201018 Debrecen DVSC-Dorogi FC NB II 12. forduló bajnoki labdarúgó mérkőzés. Fotó: Kovács Péter KP Hajdú-bihari Napló Képen: #2 KINYIK ÁKOS

Fotó: Napló-archív

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában a Szentlőrinc együttesét fogadja a Debreceni VSC. A Nagyerdei Stadionban 18 órától kezdődő összecsapáson a hatályos jogszabályok szerint nem lehetnek nézők. A Loki a tabella élén, ötpontos előnnyel várja a találkozót. Pont az aktuális ellenfél, a Baranya megyei gárda győzött az előző játéknapon a második helyezett Budaörs ellen, így hiába ikszelt a cívis gárda Csákváron, mégis növelni tudta az előnyét.

Jó újra a pályán

A piros-fehér alakulatnál volt egy 2-3 hetes időszak, amikor több mint egy kezdőcsapatnyi játékosra és a vezetőedzőre, Kondás Elemérre sem számíthatott a klub. Ezt sikeresen átvészelték, és jó hír, hogy már több mint egy hete a keret nagy része együtt van, és zavartalanul edzhetnek a fiúk. Kinyik Ákos, a DVSC hátvédje is visszatérhetett a vasárnapi mérkőzésen.

– Otthon kellett töltsek néhány napot, de szerencsére tünetmentesen vészeltem át ezt az időszakot. Ezalatt több fiatal játékos is bemutatkozhatott a Lokiban, ami biztosan nagy élmény volt nekik. Úgy láttam, hogy mindegyikőjük odatette magát, jó teljesítményt nyújtottak, és az eredmények is szépen jöttek. Örülök, hogy már én is újra játszhattam, sajnos most nem sikerült nyerni, de jó érzés volt a pályán lenni. Minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy a győzelem a célunk, úgyhogy a Szentlőrinc ellen hazai környezetben sincs ez másképp – mondta.

Ellépnének

A szerdaival együtt négy találkozó vár még a DVSC-re, hétvégén Szombathelyre látogat a gárda, jövő vasárnap pedig a fővárosban a Budaörsnél vendégeskedik. A téli szünet előtti utolsó összecsapás pedig a debreceni városi derbi lesz a DEAC ellen, december közepén.

„Az lenne a legjobb, ha a ránk váró bajnokikon a lehető legtöbb pontot be tudnánk gyűjteni. Még a többi együttes is játszik egymással, akár körbeverések is kialakulhatnak, úgyhogy el tudnánk még inkább lépni a mezőnytől”

– fogalmazott a Loki játékosa.

Kinyik Ákos ellentmondást nem tűrő középhátvédként robbant be korábban a köztudatba, viszont az elmúlt 1-2 évben nem szokatlan látvány, ha a hátsó alakzat jobb oldalán tűnik fel. Olyan is előfordul – mint a legutóbb Csákváron –, hogy középen kezdi a meccset, de a jobb szélen fejezi be, vagy akár fordítva. – Az utóbbi időben mondhatni rendszeres volt, hogy mind a két poszton játszottam. Igazából belső védőt szeretek a legjobban játszani, de nyilván ott igyekszem a legtöbbet kihozni magamból, ahol a csapatnak a legnagyobb szüksége van rám – mondta.

Bakos Attila

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/kondas-elemer-hianyozni-fognak-a-szurkoloink-4532143/

Borítókép: Kinyik Ákos (elöl, pirosban) a lehető legtöbb pontot gyűjtené a téli szünetig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában