labdarúgás

2020.11.22. 19:08

DVSC: döntetlen eredmény született a nagy hidegben

Kettővel is vezethetett volna a Csákvár, de egy kihagyott hazai büntetőt követően egyenlített a Loki.

Fotó: dvsc.hu

A kéthetes válogatott szünetet követően folytatódtak a Merkantil Bank Liga küzdelmei. A Debreceni VSC ezúttal Csákvárra látogatott a bajnokság 16. fordulójában. A Fejér megyei gárda sok hiányzóval bajlódott ezt megelőzően, ezért is szerénykedtek a tabella 19. helyén. Az éllovas DVSC sem volt könnyű helyzetben az elmúlt hetekben, volt olyan amikor 14-15 játékosát is nélkülözte az együttesnek. Arról nem is beszélve, hogy Kondás Elemérnek is távol kellett maradnia tanítványaitól, de a debreceni vezetőedző a múlt héten már csatlakozhatott az egyre gyarapodó kerethez.

Hazai vezetés

A mérkőzés vasárnap 17 órától kezdődött, ködös, nulla fok körüli időben, a jelenlegi szabályozásoknak megfelelően zárt kapuk mögött. A találkozó elején – ahogy idén már megszokhattuk – dominált a cívisvárosi gárda, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A Csákvár viszont annál inkább. A 10. percben Albert kiugratását követően Pávkovics vétette el a labdát, így Daru Bence került ziccerbe, aki nem is hibázott, Gróf Dávid mellett magabiztosan a lőtt a kapuba. Megszerezte a vezetést a hazai együttes. Újabb tíz minutumnak kellett eltelnie a DVSC első nagy lehetőségeihez. Először Szécsi lövését védte Markek kapus, majd Korhut Mihály találta el a kapufát, de egyenlíteni nem sikerült.

A vendégek igyekeztek irányítani az összecsapást és minél nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre. Viszont nagyon figyelni kellett, mert az Aqvital a gólt követően is több ígéretes ellentámadást vezetett, nagyon szépen kerültek néhány gyors passzal a debreceni védelem mögé. A félidő vége előtt még a kapufát is eltalálta Mészáros kiszorított helyzetből. Újabb találat azonban nem született, a szünetre 1–0-ás hazai vezetésnél vonultak le a csapatok.

Dupla helyett egyenlítés

A második játékrészben is hasonló mederben folyt tovább a mérkőzés, többet volt a Lokinál a labda, viszont megint a csákváriak veszélyeztettek többet. Az ötvenharmadik percben egy hazai lövés pattant meg úgy, hogy Grófnak kellett hatalmas bravúrral hárítania. Pontatlanná vált a játék mind a két oldalon, többször sem mentek jó helyre a passzok. Aztán a hatvanötödik percben Pávkovics buktatta a tizenhatoson belül Daru Bencét, a büntetőt a sértett végezte el, de Gróf Dávid kiválóan érezte az irányt és kivédte a lövést. Egy minutummal később egy ellentámadás végén Szécsi érkezett középen jó ütemben, és a hálóba fejelte a labdát. A Csákvárnak megvolt a lehetősége, hogy két góllal vezessen, de helyette a Loki egyenlített.

A találkozó vége felé a debreceni együttes még igyekezett plusz energiákat megmozgatni a győzelem megszerzése érdekében. A hazaiakon már a fáradtság jeleit lehetett felfedezni, egyre gyakoribbak voltak a rossz átadások. A cívis gárda erőfeszítései nem hoztak sikert a az utolsó percekben, így maradt az 1–1-es döntetlen.

Bakos Attila

A tények

Aqvital FC Csákvár–Debreceni VSC 1–1 (1-0)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, zárt kapu mögött. Vezette: Csonka Bence (Szalai Balázs, Mohos Milán)

Csákvár: Markek – Posztobányi, Albert I., Nándori – Major, Mészáros D., Madarász, László – Kocsis B., Daru, Sejben. Vezetőedző: Visinka Ede

DVSC: Gróf – Bényei (Szatmári, 46.), Kinyik, Pávkovics, Korhut (Ferenczi, 46.) – Varga J. (Haris, 72.) – Dzsudzsák, Bódi, Pintér Á. – Bárány (Bévárdi, 60.), Szécsi M. Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerző: 1–0 Daru (10.), 1-1 Szécsi M. (66.)

Sárga lap: Major (37.), Albert (45.), Daru (48.), illetve Haris (78.)

Mesterszemmel

Visinka Ede: – Kár a kihagyott tizenegyesért, közel álltunk a még nagyobb bravúrhoz.

A bajnokság toronymagas favoritjától megérdemelten vettünk el pontot, és ez erőt kell, hogy adjon a folytatásra.

Kondás Elemér: – Jó meccset játszottunk, kár hogy nem láthatták a szurkolók. Mindkét oldalon sok helyzet volt,

mi nem éltünk a mieinkkel, sajnos csak körbe lőttük a kaput. A Csákvár nem egy 19. helyezett csapat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában