nb II.

2020.11.03. 14:40

DEAC: hideg fej és meleg szív kell a rangadón

Kertész Tamás jó formájával segítené csapatát a hazai találkozón.

Fotó: deac.hu

A DEAC ki-ki mérkőzésen fogadja a Szentlőrinc alakulatát a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában. A hazaiak hosszú sikertelenség után törnék meg a jeget a csupán nyolc pontra lévő vendégekkel szemben. A találkozóról és jelenlegi helyzetéről Kertész Tamás, az együttes középpályása beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Meghálálná az esélyt

Az idény előtt egy héttel Achillesz-sérülést szenvedő Kertész hamar kikerült a kezdőből, ám a trénerváltás óta ismét erőre kapott a futballista. – A sérülésem után az akkori edző, Balogh Pál nem szavazott nekem bizalmat, azóta sem tudom, milyen okból kifolyólag. Összesen 30 percet játszottam a Békéscsaba ellen egészen az edzőváltásig, ami számomra jól jött, hiszen Sándor Tamásék úgy néz ki, bíznak bennem, és többször is szerepelhettem azóta, sőt gólokat is szereztem. Igyekszem meghálálni a bizalmat, a Nagykanizsa elleni találkozón sikerült is valamit visszaadnom már ebből, az Ajka ellen azonban sajnálom, hogy – a második félidőre beállva – rögtön nagy ziccert hibáztam. Ha ott gólt lövök, lehetett volna még keresnivalónk.

„Ezen azonban már kár bánkódni, a következő feladatra kell koncentrálnunk, és mindent megtenni a Szentlőrinc ellen, hiszen ez egy élet-halál meccs lesz”

– emelte ki a játékos, aki az öltözői légkörre is kitért. – A hangulat nem a legfelhőtlenebb, mindenki érzi a mérkőzések súlyát, hiszen nem szeretnénk további lemaradásra szert tenni. Pánik azonban abszolút nincs. Mindenki igyekszik a lehető legjobban felkészülni, hideg fej, meleg szív lesz kint a pályán a szerdai találkozó során. Sándor Tamás igyekszik minket felspannolni, felhívva a figyelmet arra, hogy próbáljuk az apróbb hibákat kiköszörülni, ezek ugyanis gólokat jelentenek hétről hétre. Jelenleg minden csapat úgy készül, hogy kit verjen meg, ha nem minket. Ha azonban sikerül nullára hoznunk egy találkozót, az remek alapot adhat a jó szereplésünk felépítéséhez – tette hozzá Kertész Tamás.

Hangulat és pont kell

A szélső szerint mindenképpen lélektani előnyt jelenthet, hogy visszatérhettek a saját pályájukra. – Bármennyire is debreceni csapat vagyunk, jóval kevesebb ember látogat ki a mi találkozóinkra, mint a Loki meccseire. Így a Nagyerdei Stadionban az az 500-1000 néző szinte eltűnt, míg nálunk a közeg, a hangulat nagyszerű tud lenni a kisebb férőhely miatt, és ez segít bennünket a mérkőzések során is – hangsúlyozta Kertész Tamás, aki nem érné be döntetlenekkel a következő meccseken.

A válogatott szünet előtt két találkozó vár a DEAC-ra. A Szentlőrinc elleni hazai találkozó mellett a Kaposvár otthonába látogat hétvégén az egyetemi együttes.

„Minden pontnak óriási szerepe van, szépíthetjük, hogy – amennyiben megverjük a Szentlőrincet – elég lenne egy döntetlen is a jó minőségű kerettel rendelkező Kaposvár ellen, de maximalistaként én csakis a hat pontnak örülnék”

– összegezte a futballista.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában