élet a buborékban

2020.10.14. 13:29

Maximum a Margitszigetre mehetnek ki sétálni Kapás Bogiék

Az úszó edzőtábor után érkezett a hathetes ISL budapesti helyszínére, ahol ötnaponta tesztelik majd őket.

Budapest 20200427 szs vlogatott edzs foto:Tumbsz Hdi TUM Nemzeti Sport A kpen: Telegdy dm Kaps Boglrka

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Ahogy arról már portálunkon is olvashattak, pénteken indul az International Swimming League (ISL) a budapesti Duna Arénában, melyen a világbajnok pillangózó Kapás Boglárka a New York Breakers együttesét erősíti. A debreceni születésű úszó párjával és csapattársával, Telegdy Ádámmal a napokban költözött be szálláshelyére: a „buborékba”, melyben a verseny időtartama alatt, hat héten keresztül élnek majd. A sportoló többek között erről, a járványhelyzetről és a jövőről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott friss interjújában.

Kapás Boglárka a verseny előtt kéthetes edzőtáborban vett részt Hódmezővásárhelyen, mely szerinte nagyon jól sikerült. „Hódmezővásárhelyen szeretek lenni. Egy kisvárosról beszélünk, vagyis kifejezetten nyugalmas a helyszín, az emberek kedvesek, segítőkészek, és minden körülmény adva van ahhoz, hogy csak a felkészülésre koncentrálhassunk” – árulta el az úszó, majd hozzátette: a kaposvári ob-re és az olimpiai játékokra is készülve ötvenes medencében edzettek. Túlnyomórészt az alapozás kapta a főszerepet, de edzője, Virth Balázs igyekezett rövidebb iramúszásokat is beiktatni a programba, hogy jól szerepelhessen a rövidtávú ISL-sorozatban is.

A Nemzeti Sport koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kérdésére válaszolva Kapás elmondta: nem észlel félelmet, bizonytalanságot a sportágán, illetve a sporton belül. Amikor márciusban az ő tesztje is pozitív lett, sokat beszélgetett az orvosokkal, aztán amikor később a vérében nem találtak antitesteket, még többet. Ezekből azt szűrte el, hogy valószínűleg újra elkaphatja a koronavírust.

A sportoló emellett a járvány miatti „buborék-életvitelről” is megosztott néhány gondolatot. Vasárnap kellett beköltözniük a margitszigeti szállodába, kedden tesztelték őket, a sorozatnak otthont adó Duna Arénába csak negatív eredmény után léphetnek be.

„Aztán a versenyek idején ötnaponta jön az újabb vizsgálat, de emellett is szigorúak a szabályok, például az edzéseken és a versenyeken kívül naponta csak másfél órára lehet elhagyni a szállodát, de akkor sem mehetünk messzire, legfeljebb a Margitszigeten sétálhatunk”

- árulta el Kapás Boglárka.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kapas Boglarka (@boglarkapas) által megosztott bejegyzés,

Az olimpiai bronzérmes úszó tavaly még a London Roar színeiben indult, idén viszont már a Breakerst erősíti. Elárulta, a váltásban az is szerepet játszott, hogy így egy csapatban szerepelhet vőlegényével.

„Az első vízbe ugrás szerintem mindenkinek nehéz lesz, hiszen tulajdonképpen nincs mögöttünk versenyszezon, ráadásul a tesztelés miatt közvetlenül a viadal előtt is kimarad két nap. Nálam további nehézséget jelenthet az is, hogy átálljak a huszonötös medencére, ám mindenképpen arra számítok, hogy a versenyek előrehaladtával az úszás is egyre jobban fog menni” – tekintett a nem túl távoli jövőbe Kapás Boglárka.

A teljes beszélgetést az nso.hu-n lehet elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában