labdarúgás

2020.10.29. 16:44

Magyar Kupa, vagy magyar kutya?

Bizarr esetek tarkították a honi labdarúgócsapatok szerdai kupatalálkozóit.

Paks 20201028 labdarúgás Magyar Kupa MK GÁRDONY-AGÁRDI GYÓGYFÜRDŐ Mol Fehérvár FC Videoton fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport kutya RUS ADRIÁN

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Amíg Nagykanizsán a partjelző kért ápolást, Érden a vírus „okozott sérülést”, a Mol Fehérvár labdáját Gárdonyban egy „kutyaütő” csente el, az MTK pedig benézett egy hétre Bátaszékre, ahol a hazaiaknak nem ízlett a fővárosi Lencse.

Nehéz elhinni

A Magyar Kupa szépsége, hogy alacsonyabb osztályú együttesek is kifoghatnak igazi nagy neveket. Játékosok, akik szülőhelyük címerét a mezükön viselve büszkén mesélik az utókornak, hogy hacsak egy találkozó erejéig is, de szembenéztek válogatott, akár később igazi sztárrá váló futballistákkal. A pikantériát azonban nem a váratlan sorsolások, hanem a kisebb, családiasabb, régimódi stadionok hangulata adja, ahol eseményekből sosincs hiány. Nem volt ez másként szerdán sem, amikor Nagykanizsára látogatott a DEAC csapata. A küzdelmes találkozón Kertész Tamás duplája döntött, az egyetemi együttes az utolsó pillanatokban húzta be a mérkőzést. A meccs legérdekesebb jelenetét azonban nem a futballisták adták: az első félidő derekán megsérült a partjelző, és fájdalma olyan komolynak bizonyult, hogy nem tudta folytatni feladatait.

Érden ennél árnyaltabb sérülést szenvedett egy játékos a Kazincbarcika ellen. A volt Loki-edző Vitelki Zoltán vezette vendég együttes az esetről közleményt adott ki, miszerint a koronavírus sújtotta „Érdi VSE 6+1 játékossal kezdte meg a találkozót, a kezdőrúgás elvégzése közben azonban egy közülük megsérült és nem tudta folytatni a játékot, így létszám alattivá vált a csapat” – adta hírül az Nb1.hu.

Az MTK-nál nem okozott gondot a hétközi mérkőzés: a kupanap legtöbb gólját szerezve, 7–1-re nyertek Bátaszéken, ahol Lencse László bő egy óra alatt mesterhármast szerzett. A Mol Fehérvár szintén nem fukarkodott a gólokkal Gárdonyban, 4–1-es győzelmük során azonban a labdatartás nem mindig ment a székesfehérváriaknak. Történt ugyanis, hogy a mérkőzés tizedik percében a hazaiak titkos fegyvere, egy játékos kedvében lévő kutya rohant a pályára, kicselezve a vendég csapat játékosait megszerezte a labdát, majd a hazaiak egy futballistájának köszönhetően (labdával a szájában) távozott a szögletzászló irányába.

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

PSZ/HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában