karate

2020.10.07. 17:03

Kiváló shogunos eredmények az utánpótlás-bajnokságban

Rácz Csaba elmondta, tanítványai nagy odaadással készültek egész nyáron.

Fotó: Shogun SE

Remekül szerepelt a Shogun Sportegyesület utánpótláscsapata az Utánpótlás Össz-Knockdown Magyar Bajnokságon. Kilenc országos szervezet 20 egyesületének 180 versenyzője 10 kategóriában küzdött az első helyekért a Pestszentimrei Sportkastélyban múlt szombaton. A Shogun karatékái összesen 6 arany-, 9 ezüst-, és 9 bronzéremmel zárták a megmérettetést.

„A koronavírus természetesen a karate-versenynaptárra is rányomta a bélyegét, február óta először tudtunk versenyezni”

– ismertette a Hajdú-bihari Naplónak Rácz Csaba, a Shogun SE alapítója és vezetője. – Májustól tudtunk újra teremben edzeni, a nyáron három edzőtábort is tartottunk, ahol heten vizsgáztak barna övre, augusztusban pedig Szűcs Péter sikerrel vizsgázott fekete övre a Dan kollégium előtt az egyesületünkből. A kialakult járványhelyzet miatt a megszokotthoz képest jóval kisebb létszámmal zajlott az utánpótlás-bajnokság, több olyan kategória is volt, ahol kieséses rendszer helyett körmérkőzéseket vívtak a karatékák. Tőlünk sem indult mindenki, hiszen több szülő érthető módon a pandémiára való tekintettel nem engedte el a gyermekét, de így is 28 fős csapattal vettünk részt a megmérettetésen. Nagyon örültem az eredményeknek, de még inkább becsülendő, ahogy készültek a gyerekek egész nyáron. Büszke vagyok minden versenyzőnkre, mert tisztességgel helytálltak egytől egyig, de közülük is kiemelném Balázs Ákos, Gavallér Dávid, valamint Csaplovics Enikő teljesítményét – mondta el Rácz Csaba.

Balázs Ákos (pirosban) | Fotó: Shogun SE

Még két nagyobb verseny

A Shogun versenyzőinek idén még két nagyobb megmérettetése lesz, az első az október 24-i online formagyakorlat Eb, ahol Balázs Panni fogja képviselni hazánkat a felnőtt női kategóriában. Emellett novemberben lesz a Debrecen Kupa, amely már csak a helyszín miatt is fontos az egyesület számára.

Fotó: Shogun SE

MSZ

A Shogun SE versenyzőinek eredményei

Aranyérem

Sólyom Anna, Karap Virág, Balázs Ákos, Rácz Viktória, Tóth Máté, Lisztes Barnabás

Ezüstérem

Pósán Léna, Pósán Zétény, Báthori József Benedek, Csorba Kristóf, Sebők Norman, Soós Olivér, Gavallér Dávid, Szutor Anna, Sólyom Gréta

Bronzérem

Karap Anna, Rácz Dorottya, Feczkó Tamás, Szabó Petra, Kiss Balázs Levente, Vass Balázs Benedek, Feczkó Zoltán, Lisztes Balázs, Bessenyei Csongor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában