jótékonyság

2020.10.07. 15:05

Dzsudzsák Balázs labdája egy beteg kislányon segíthet

Nemes ügy mellé állt a DVSC 108-szoros válogatott labdarúgója.

Fotó: dvsc.hu

Panna egy csodás 3 éves kislány, akinél rendkívül szomorú módon rendellenességet tapasztaltak születése után – írja a dvsc.hu. A cerebral paresis egyfajta oxigénhiány okozta agyi eredetű bénulás, amely nagyon sok kárt okozhat a csecsemőknél. Panna szellemileg teljesen ép, azonban mozgásában a betegsége miatt korlátok közé van szorítva. Kúszva közlekedik, felülni önállóan nem tud, de négykézláb helyzetbe szerencsére már ki tudja tolni magát.

Panna szülei természetesen mindent megtesznek a lányukért, egy alapítványt is létrehoztak. A gyermekkel rengeteg terápiára járnak többek között a határon túl is, és ezek nagyon sokat javítanak az állapotán.

A kislány ápolása és fejlesztése elképesztő energiát, anyagiakat és időt emészt fel, így minden segítség jól jön a családnak.

Az alapítvány elsősorban Panna gyógykezeléseinek és fejlesztéseinek biztosítása érdekében jött létre. A szülők szeretnénk támogatni a hasonló cerebral paresises gyermekek esélyegyenlőségét, önálló életvitelét és a társadalmi életben való aktív részvételét. Olyan fejlesztési helyszín létrehozását tervezik megvalósítani, amelyben az érintett gyermekek és családjaik különböző típusú fejlesztéseket és segítséget vehetnek igénybe.

Panna története eljutott a DVSC-hez és Dzsudzsák Balázshoz is. A 108-szoros válogatott – aki nemrég egy iskolai hőkamera kapcsán gyakorolt szép gesztust – a szerdai edzésen aláírt egy labdát, amelyet elárvereznek majd, támogatva a gyermek gyógyulását. A kikiáltási ár 100 ezer forint, amit Dzsudzsák Balázs ajánlott fel.

Fotó: dvsc.hu

„A DVSC nagy családja bízik abban, hogy Panna fejlődése töretlen lesz. Hajrá, Panna!” – zárul a klub közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában