NB II.

2020.10.05. 17:09

DEAC: a célfutballt kell erőltetni az eredményesség fejében

Papp Ferenc szerint könyörtelenül ki kell használni az adandó lehetőségeket.

Fotó: Napló-archív

Első bajnokiját játszotta sérülését követően a DEAC rutinos védője, Papp Ferenc a Békéscsaba ellen 2–0-ra elveszített találkozón, a labdarúgó NB II. 11. fordulójában. Az egyetemi gárda újabb vereségét követően egyre nehezebb helyzetbe kerül a bennmaradásért folytatott harcban. A harmincegy éves játékos a mérkőzésről és a rossz szereplés okairól, illetve visszatéréséről is beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Igyekszik segíteni

Papp Ferenc a felkészülés elején sérült meg súlyosan, így két hónapot – beleértve a szezonkezdetet és a tréningezést is – hagyott ki, ám ez nem látszott a teljesítményén.

Csapata egyik legjobbja volt a hétvégi bajnokin, és azon van, hogy minél többet bizonyítson.

– Mostanra mentálisan és fizikálisan is rendbe jöttem szerencsére. Sokat edzettem a csapattal az elmúlt időszakban, és az erőnléti edzővel is rengeteget készültünk. Egy kis játékhiányt még éreztem a Békéscsaba ellen, de remélhetőleg ez is hamar elillan majd. Szeretnék minél többet és minél jobban játszani, hogy a csapat segítségére legyek. Az ilyen időszakok nem kedveznek egy alakulatnak, de Balogh Pál egy-egy elveszített találkozó után is biztat bennünket, hogy a következő mérkőzésre koncentráljunk, ne bánkódjunk, így a hangulatra nem lehet panasz. A játékunkon azonban muszáj javítanunk. Ami van lehetőség, azt könyörtelenül ki kell használnunk, és több koncentráció szükséges. Van olyan csapat, amelyik helyzetek nélkül is mérkőzéseket tud nyerni, ehhez azonban célfutball szükséges, ezen kell dolgoznunk tehát – emelte ki a védő.

Nem várt találatok

A DEAC játékosa szerint a lehető legrosszabb pillanatban kapták a gólokat. – Az első félidő első részében kifejezetten szervezetten játszottunk, majd egy elkerülhető gól megzavarta a csapatunkat. Tisztában voltunk vele, hogy a Békéscsabának más célkitűzései vannak, mint nekünk, hiszen a tabella élmezőnyében vannak, így eleve nehéz találkozóra számítottunk. Igyekeztünk előremenni, de nem igazán tudtunk kezdeményezni, az a pár helyzet, amit összehoztunk, pedig sajnos kimaradt.

„A félidő után úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy mindenképpen egyenlíteni szerettünk volna, vagy akár fordítani is. Azonban újfent a semmiből kaptunk egy gólt, és ez megpecsételte a sorsunkat”

– tette hozzá Papp Ferenc, aki az elmúlt mérkőzések játékának képére is kitért. – Sok esetben azzal, hogy nem tudunk kijönni a nyomás alól, rengeteg energiánkat felemészti a védekezésünk, mind mi, mind a középpályásaink részéről. Így pedig kellően kibontakozni és támadni sem tudunk. Azt gondolom, elöl több labdát kellene megtartanunk – hangsúlyozta a futballista. A DEAC következő mérkőzését a – szintén gyengén szereplő – Vasas ellen játssza majd, idegenben.

PSZ

Borítókép: Papp Ferenc (középen, 3-as mezszámmal) hosszú kihagyás után segítette újra a csapatot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában