Sporttörténeti mérföldkő

2020.10.22. 19:38

Bemutatkoznak a debreceni hokis lányok

Rangos eseménynek lehetnek szemtanúi a Debreceni Jégcsarnok látogatói szombaton délután.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni HK női jégkorongozói jégre lépnek az FC Hatvan Girls csapata ellen szombaton 17 óra 45 perckor. A hölgyeknek nem ez az első mérkőzésük, játszottak edzőmeccset, jártak meghívásos tornán, de a tétre menő hazai találkozók sorában ez lesz a legelső alkalom, amely egyben emlékezetes dátum sportkarrierjükben – írja közleményében a Debreceni Hoki Klub.

Az egyesület elnöksége 2019 telén döntött úgy, hogy elkezdi egy önálló női csapat megszervezését, reagálva a növekvő érdeklődésre, mely a jégkorongsport iránt Debrecenben mutatkozik. Ezt megelőzően is voltak már lányok, akik a fiúcsapatoknál ismerkedtek a sportág alapjaival, de ezúttal önálló hölgycsapat alakult. A szervezkedés rekord gyorsasággal eredményt hozott; 2020 tavaszán már felkészülési meccset szerveztek, ám azt el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt. Nyár végén játszották le az edzőmeccset, majd ellátogattak egy Sátoraljaújhelyen rendezett női tornára is, ahol a lányok erőn felül teljesítettek. Az U25-ös női bajnokság B csoportjába nevezett együttes mostanáig egy bajnoki találkozót játszott; a versenyzők szeptember 27-én az Angels NJSE együttesével találkoztak és becsülettel helyt álltak a jóval rutinosabb, idősebb játékosokkal felálló ellenféllel szemben. A leány csapat kerete jelen pillanatban 16 játékost számlál,

számukra augusztus óta rendeznek önálló edzéseket, a jégen hetente három alkalommal.

Mivel frissen összeállt együttesről van szó, életkori szempontból rendkívül változatos; a játékosok zömét serdülő, kölyök, illetve előkészítő korosztályos sportolók alkotják. Tapasztalat és képzettségi szint dolgában is a kapus, Révész Zsuzsa viszi a prímet, aki korosztályos világbajnoki éremmel is büszkélkedhet.

A szombati találkozón a hatvani lányok lesznek az ellenfeleik, akik egy kicsit korábban „kezdték a szakmát”, így a debreceni hölgyek kemény meccsre számíthatnak. A felkészülésükkel kapcsolatban edzőjük, Prakab Szilárd a következőket mondta: – Szombati ellenfelünk nem ismeretlen számunkra, augusztus végén már találkoztunk velük egy sátoraljaújhelyi tornán. Tapasztaltuk, hogy sok szempontból előttünk járnak, hiszen korábban is kezdtek hokizni. Természetesen nyár óta sok edzésünk volt, bízom abban, hogy azóta jobban összerázódott a társaság, a játékunk képe az előnyünkre változott, és közelebb tudunk kerülni a vetélytársunkhoz. A tréningeken mindenki keményen dolgozik a fejlődés érdekében, remélhetőleg ez kamatozni fog a bajnoki találkozókon. A célunk az, hogy meccsről meccsre javuljunk és egyre magasabb szinten tudjuk megoldani a ránk váró feladatokat. Kapusposzton vagyunk a legerősebbek, Révész Zsuzsa személyében van egy nemzeti válogatottunk is. A mezőnyjátékosoktól azt várom, hogy a maximális erőbedobással és akarattal hokizzanak és minden tőlük telhetőt tegyenek meg a jó eredmény elérése érdekében – zárta szavait.

A DHK csapatának kerete

Révész Zsuzsa, Márta Anna, Lányi Anna, Bereczki Dóra, Kelemen Anna, Agárdi Villő, Fodor Kincső, Madura Petra, Tőkés Teodóra, Juhász-Berencsi Luca, Czeglédi Noémi, Péter-Szarka Teodóra, Csapó Hedvig, Lőrincz Ivett, Sas Lili, Túri Szkarlett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában