3x3-as versenyek

2020.09.06. 13:13

Véget ért a kosárőrület Debrecenben

A másfél hete tartó dömping utolsó tornáját a szerb Liman nyerte.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

A Kossuth téren megrendezésre kerülő utolsó World Tour Masters is tartogatott izgalmakat és meglepetéseket. A Europe Masters elnevezésű torna pénteki napján rögtön vereséggel kezdett a végső győzelemre is esélyesnek tartott két szerb csapat, a Novi Sad, valamint a Liman is. Előbbi a szaúdi Jeddah-tól kapott ki 15-13-ra, utóbbi pedig a svájci Lausanne-tól 19-17-re.

A napsütéses és meleg időben megrendezett tornán a hangulat akkor kezdett még inkább felforrósodni, amikor a magyar válogatott lépett pályára. A mieink az előző tornát megnyerő Rigával találkoztak, és nagyjából a mérkőzés feléig tartottak is tempót a lettekkel, azonban valós esélyük nem volt a győzelemre. Végül 21-12-es vereséget szenvedtek, azonban egyáltalán nem vallottak szégyent.

A mérkőzés után a válogatott csapatkapitánya, Demeter Attila értékelte a Naplónak a találkozót, valamint az előző tornákon szerzett tapasztalatait.

Demeter Attila | Fotó: Matey István

– A Riga most nagyjából a legjobb formában lévő csapat – hangsúlyozta. Hozzátette, számítottak rá, hogy egy fizikálisan kemény mérkőzést fognak játszani. A tornával kapcsolatban elmondta, azért volt nehéz dolguk, mert a válogatott tagjai nem profi 3x3-os játékosok, szemben a többi csapattal. A mieink 5x5-ös játékosok, a nagypályához vannak szokva. Ehhez még hozzáfűzte, a World Tourra nem is tudott együtt készülni a csapat, így különösen nagy próbatétel elé voltak állítva a három tornán. – De hatalmas élmény itt lenni – zárta gondolatait Demeter Attila.

A mieink végül nem jutottak tovább, ellenben a Liman és Novi Sad igen. Utóbbi azonban rögtön vereséget szenvedett és kiesett. Az egyik elődöntő párosítása meglepetést hozott, hiszen a Lausanne és a selejtezőből induló litván Sakai játszotta, és meglepetésre a litvánok jutottak a döntőbe. A másik mérkőzésen a Liman nagy csatában verte a New York-i csapatot. A döntő szorosan alakult, végül a Liman felőrölte a Sakai csapatát, és 21-15-re győzött, ezzel egy héten belül a második tornagyőzelmét aratta, összességében pedig már negyedik alkalommal diadalmaskodott a cívisvárosban. A járványhelyzet miatt átalakult menetrendnek köszönhetően nagy mennyiségben láthatott a közönség mérkőzéseket, összességeben pedig az elmúlt másfél hétről elmondható, hogy nagyon jó reklámja volt a 3x3-as kosárlabdának.

GCS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában