Futsal

2020.09.21. 20:16

Üveges Katalin: a dobogó a minimum elvárás

A tavalyi mumus Tolna ellen otthon tartotta a három pontot a DEAC női futsal csapata.

Fotó: deac.hu

A női futsal NB I. nyitófordulójában 3-2-es győzelmet aratott a fekete-fehérek alakulata a Tolna-MÖZS ellen. Üveges Katalin csapata magabiztos játékkal rukkolt elő a szezon első találkozóján. A mérkőzésről és a csapat jelenlegi helyzetéről a DEAC játékos-edzője beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Hátráltató tényezők

Bár behúzta első győzelmét a csapat, a gólt szerző tréner szerint nem volt könnyű dolguk.

„A lányok most is bizonyították, hogy mi a célunk, és miért vannak ebben a csapatban.”

– Elszántak voltunk, ám a körülmények kissé korlátoztak bennünket. Fél éve nem játszottunk tétmérkőzést, ráadásul a kezdőből mindannyian sérülésekkel bajlódtunk, és ez látszott is a teljesítményünkön. Nem akarunk elégedetlenkedni, a három pont így is meglett, a gólok pedig kifejezetten szépre sikerültek. A Tolna tavaly nagy mumusunk volt, folyamatosan döntetleneket játszottunk velük. Ezért is fontos ez a győzelem, és habár az eredmény szorosnak tűnhet, magabiztosan gyűrtük le ellenfelünket – emelte ki Üveges Katalin.

Magasztos célok

A DEAC játékos-edzője az elvárásokról és kettős szerepéről is szót ejtett. – Összességében a dobogó lehet a minimum elvárás számunkra, a döntőben pedig mindenképpen szeretnénk részt venni. A játékosállományunk is megfelelő ezekhez a célokhoz, ráadásul két új futsalos mellett egy másodedzővel is erősödtünk. Tavaly nehezebb helyzetben voltam, amikor egyedül edzősködtem, és nem volt segítségem a kispadon. De idén sem tudok objektív maradni, vagy edzőként, vagy játékosként ítélek meg egy helyzetet, óhatatlanul beleesve hibákba – tette hozzá Üveges Katalin, aki a következő összecsapásra is kitért. – A Budaörsöt jól ismerjük már, ha a keretünkre hivatkozom, három pontért megyünk vendégségbe, de nem szabad lenéznünk az ellenfelet. Nagyon dinamikus játékot képviselnek, jó játékosokból állnak, és remek a szakmai stáb is mögöttük. Ettől függetlenül kötelező győzelemnek kell lennie annak a találkozónak is.

Péter Szabolcs

Borítókép: Üveges Katalin, a DEAC játékos-edzője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában