Labdarúgó megye I.

2020.09.25. 16:00

Sikerre éhes az újjáéledő Balmazújváros

A rengeteg hányattatáson átesett klub remekül kapta el a megye I. fonalát.

Egy év kihagyás után indult újra a felnőtt labdarúgás Balmazújvároson. A csodálatos stadion egykor NB I.-es mérkőzéseknek is otthont adott, ám később kizárták a klubot a felsőbb osztályokból. Az újraépülő utód Balmazújvárosi FC néven a megyei bajnokságban folytathatta, ahol a hétvégén a Nyíradony lesz az ellenfél. Lajos Ferenc, az újvárosiak trénere a Hajdú-bihari Naplónak beszélt az együttes körüli helyzetről, illetve a hétvégi találkozóról.

Vissza a térképre

Remek formával rukkolt elő a főként fiatalokból álló Balmazújvárosi FC a megyei első osztály kezdetét követően. Öt mérkőzésükből négyet megnyertek, és csupán egy vereséget szenvedtek, sőt, a kupában is főtábláig menetelt az alakulat. – Balmazújvárosi FC néven kerültünk vissza a futballtérképre, mivel az NB II.-ből licenceproblémák miatt kizártak anno bennünket. Dr. Tiba István elnök úrnak köszönhetően sikerült megye I.-ben elindulnunk, így ismét van felnőtt labdarúgás a városban.

„Helyi fiatalokból és tapasztalt környékbeli játékosokból áll az alakulat, megfelelő hozzáállással szerethető csapattá váltunk. Az eddigi eredményeink bizonyítják, hogy nem voltak hiábavalóak a törekvéseink, és evés közben jön meg az étvágy, így akár az NB III. is cél lehet”

– emelte ki Lajos Ferenc, aki a körülményeikre is kitért. – Sajátos helyzet van Balmazújvároson, mivel a város önkormányzata nem támogatja a labdarúgást sem felnőtt, sem utánpótlás módon. Csaknem háromszáz gyermeknek tizennégy korosztályban akartak gátat szabni, de elnök úrnak és a futballszerető balmazújvárosi embereknek köszönhetően megmaradt a mag, az említett felnőtt foci mellett az utánpótlás is tovább él. Öt-hatszáz ember látogat ki a meccseinkre hazai környezetben, így muszáj a tőlünk telhető legjobb teljesítményt nyújtani. Nagy örömömre szolgál, hogy a jó bajnoki szereplés mellett a főtáblára is eljutottunk a Magyar Kupában, és bár a rendkívül erős III. Kerület legyőzött bennünket, nagyszerűen helytálltunk – összegezte a tréner.

Tisztelik az ellenfelet

Lajos Ferenc a hétvégi találkozóra és a célkitűzésekre is kitért. – A nyíradonyi csapat hektikusan szerepel. Vannak nagyszerű eredményeik, így tisztelnünk kell az ellenfelet, de a három pontért utazunk hozzájuk. Több játékosukat ismerjük, tapasztalt és fiatal futballisták egyvelege az övék, akik ellen kellőképpen fel kell készülnünk. Fiatal, motivált társaság vagyunk, mindenféleképpen sikerre éhesen fogunk a pályára lépni. Az idény előtt az első hat helyet lőttük be elérendő célnak, de a jelenlegi eredményeink után már az első három pozíció egyike sem lenne irreális – emelte ki a vezetőedző.

PSZ

Lajos Ferenc tippjei a fordulóban

  • Derecske–BUSE 2–1
  • Hajdúhadház–Sárrétudvari 1–3
  • Kabai Meteori–Püspökladány 2–0
  • Hajdúböszörmény–Monostorpályi 0–5
  • DASE–Hajdúsámson 2–0
  • Bocskai SE–Hajdúnánás 1–1
  • Hajdúszoboszló–DEAC II. 3–1
  • Nyíradony–Balmazújváros 0–2
  •  

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában